Очаква се Тръмп да получи подкрепата на Noem, докато е водещ на митинг в Южна Дакота

...
Президентът Доналд Тръмп се отправя към Южна Дакота в петък
Коментари Харесай

Президентът Доналд Тръмп се отправя към Южна Дакота в петък за предизборен митинг, където се очаква да получи одобрението на губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем.

Събитието е първото публично появяване на Тръмп на митинг, откакто той беше обвинен в окръг Фултън, Джорджия, по обвинения, свързани с намеса в изборите през 2020 г. За Ноем митингът е шанс да създаде силна връзка с Тръмп и да се утвърди като лоялен заместител на последната президентска кампания на едномандатния президент.

Ралито идва в момент, когато Тръмп разширява преднината си в първичните избори на Републиканската партия, но все още отделя много време за справяне с 90-те обвинения в престъпления срещу него. Висши съветници и служители на Тръмп от неговата администрация също се борят със съдебни дела. В четвъртък Питър Наваро, бившият директор на Службата за търговска и производствена политика по време на администрацията на Тръмп, беше осъден по две обвинения за престъпно неуважение към Конгреса за отказ да се придържа към призовка от специалната комисия на Камарата, разследваща случая от 6 януари 2021 г. , атака срещу Капитолия.

Развитие като това не е имало голям ефект върху преднината на Тръмп на първичните избори. Скорошни проучвания показват, че Тръмп има голяма преднина пред опонентите си на първичните избори, включително проучване на CNN/SSRS, публикувано тази седмица, според което той изпреварва най-близкия си опонент, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, с повече от 30 точки.

Появата на Тръмп в Южна Дакота също подчертава друга динамика на първичните избори: повечето губернатори досега са се въздържали от подкрепа в президентската надпревара. Двама действащи републикански губернатори се кандидатират за президент – ДеСантис и Дъг Бургум от Северна Дакота – а Тръмп е подкрепен от губернатора на Южна Каролина Хенри Макмастър, губернатора на Аляска Майк Дънлийви и губернатора на Западна Вирджиния Джим Джъстис. Очакваното одобрение на Ноем подчертава преднината на Тръмп и продължаващата консолидация на властта на първичните избори.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР