Президентът Доналд Тръмп продължи критиките срещу съюзниците на САЩ снощи

...
Президентът Доналд Тръмп продължи критиките срещу съюзниците на САЩ снощи
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ плащат 91% от разходите за сигурност на Европа

Президентът Доналд Тръмп продължи рецензиите против съдружниците на Съединени американски щати нощес в изявление пред телевизия Фокс нюз, откакто се срещна в Хелзинки с съветския президент Владимир Путин и съобщи, че Вашингтон заплаща 91 на 100 от разноските за сигурността на Европа, съобщи ДПА.

"Ние плащаме 91 на 100 от разноските за поддържане на сигурността в Европа ", сподели Тръмп в изявлението, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити от Фокс нюз. "НАТО е чудесна, само че тя оказва помощ на Европа доста повече, в сравнение с оказва помощ на нас ", сподели президентът на Съединени американски щати и се похвали, че предходната година е обезпечил 41 милиарда $ за НАТО, а тази година сумата може да доближи 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че връзките с Русия трагично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че през днешния ден беше ужасно, само че беше в действителност зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше доста мощен ", сподели Тръмп.

Руският президент се страхувал, че следствието в Съединени американски щати за съветска интервенция в изборите през 2016 година може да стане пречка пред Тръмп, в случай че се опита да реализира договорка, продължи президентът на Съединени американски щати и назова следствието "лов на вещици ".

"Той счита, че за мен е мъчно да сключа договорка поради тази нелепост ", сподели Тръмп. Той изрази признателност за подаръка, който получи от Путин.

"Футболната топка в действителност е чудесна ", означи Доналд Тръмп.

Той увери, че Иран е разтресен от протести след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението за нуклеарната стратегия на Техеран и сподели, че Вашингтон поддържа протестиращите.

"Там има протести в градовете, инфлацията галопира. И режимът не желае хората да знаят, че ние сме 100 % зад тях ", сподели Тръмп, представен от Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР