Президентът Доналд Тръмп приветства днес пробива срещу започната от него

...
Президентът Доналд Тръмп приветства днес пробива срещу започната от него
Коментари Харесай

Тръмп: Постигната е договорка за сделка с Китай

Президентът Доналд Тръмп приветства през днешния ден пробива против стартирана от него комерсиална война с Китай, той съобщи, че двете страни са постигнали в началото съглашение.
В Белия дом той сподели пред кореспонденти, че двете страни са „ стигнали до доста основна фаза от договорка “.
Подробности бяха малко, като Тръмп сподели, че съглашението към момента не е подписано и визира права на интелектуална благосъстоятелност и финансови услуги.
Постигнатото отчасти съглашение може да докара до прекъсване на комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, разяснява организация Bloomberg. Според нейни източници в границите на съглашението Китай е подготвен да усили вноса на американска земеделска продукция, а Съединени американски щати ще дават редица тарифни облекчения.
Американският министър на финансите Стивън Мнучин отхвърли да разяснява тази информация, само че въпреки всичко уточни, че двудневните договаряния с Китай са били ползотворни.
След броени дни, на 15 октомври, е планувано влизането в действие на следващото нарастване на американските мита върху редица китайски артикули.
Сегашните договорености може да станат основа за всеобхватно „ спокойно съглашение ”, което да постави завършек на комерсиалната война, а Вашингтон и Пекин могат да договорят или подпишат пълностоен търговски мир до края на тази година, твърди още Bloomberg.
По-рано организацията писа, че при сегашните договаряния Китай не е разчитал на пълноценно съглашение. В Пекин възнамерявали да минимизират вредите за личната стопанска система и да постиган заледяване на американските мита, а също да извоюват отвод от новите ограничавания, планувани за средата на октомври и на декември.
Тогава източници твърдяха пред организацията, че като насрещна стъпка китайската страна е обсъждал опцията да усили закупуването на американска земеделска продукция. Пекин към този момент е правил отстъпки на Съединени американски щати - подвигна закупуването на соева продукция от Съединени американски щати и смекчи немитническите ограничавания за доставки на американско месо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР