Президентът Доналд Тръмп похвали близките отношения между САЩ и Ирландия

...
Президентът Доналд Тръмп похвали близките отношения между САЩ и Ирландия
Коментари Харесай

Мелания облече зелена рокля за Св. Патрик

Президентът Доналд Тръмп похвали околните връзки сред Съединени американски щати и Ирландия на поредност от прояви по случай настъпващия този уикенд Ден на Свети Патрик. За събитието преди празника Мелания Тръмп още веднъж сподели почитание към госта на Белия дом, като облече зелена рокля с леопардови шарки от дизайнера Брендън Максуел.

Припомняме, че Денят на Свети Патрик се отбелязва на 17 март. Зелени панделки и детелини са се носели по случай празника още през XVII век. Той не е формален в Съединени американски щати, само че се чества съвсем на всички места в страната.

Ирландският министър председател Лио Варадкар е на първото си посещаване в Съединени американски щати откогато бе определен през юни. След като изброи пред него редица американци от ирландско родословие, Тръмп сподели:

"Възникне ли проблем, обадете ни се, ще го решим ", само че добави: "Освен в търговията. Данъците им са толкоз ниски. Трудно може да се надпреварва някой с вас за налозите. "

Тръмп наскоро подписа закон за понижение на налозите, целящ да изравни възможностите в конкуренцията със страни като Ирландия, където има ниски корпоративни налози.

Варадкар съобщи, че двамата с Тръмп са имали приятна среща и са разискали нелегално пребиваващите в Съединени американски щати ирландци, търговията и договарянията за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР