Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя адвокат Рудолф Джулиани, се

...
Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя адвокат Рудолф Джулиани, се
Коментари Харесай

Тръмп търсел доказателства, че Украйна се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Президентът Доналд Тръмп, подпомаган от своя юрист Рудолф Джулиани, се е опитвал да открие информация, че Украйна е обвързвана с намесата в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, написа " Ню Йорк Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вестникът показва, че през последните месеци се натрупат сведения за дейностите на Тръмп и Джулиани в Украйна, само че с разгласяването на наличието на телефонния диалог на Тръмп с новия украински президент Володимир Зеленски и сигнала на разобличителя от средите на администрацията са изникнали нови детайлности.

Освен документите и диалозите с необятен кръг от хора в Украйна и Съединени американски щати последните разкрития сочат, че Тръмп и Джулиани са водили нещо като " сенчеста външна политика в Украйна ", обвързвана с три избора - тазгодишните президентски избори в Украйна и президентските избори в Съединени американски щати през 2016 и 2020 година, установи " Ню Йорк таймс ".
Въпреки заключенията на разследващите организации на Съединени американски щати и на министерството на правораздаването, че Русия е виновна за намесата в изборите през 2016 година, Тръмп е желал да бъдат открити доказателства, че намесата е обвързвана с Украйна и враждебни към него сили там. Вярвал е даже в " съмнителна тайна доктрина ", че в Украйна ще бъдат открити електронните писма на Хилари Клинтън, написа вестникът.

Тъй като политическият пейзаж в Украйна се трансформира с провалянето на президента Петро Порошенко през април и идването на нов човек отпред на страната, методът на Джулиани и Тръмп подкопава формалната дипломация на Съединени американски щати. А сигналите от Тръмп - който от дълго време е песимистичен дали от стратегическа гледна си заслужава да се оказва помощ на Украйна против Русия - усложняват напъните на новото ръководство в Киев да укрепи позициите си против Москва, считат създателите на публикацията.

Те напомнят, че откакто през 2014 година Русия анексира Крим, Тръмп е попитал за какво Съединени американски щати толкоз държат на правилото да се опълчват на завземането на територия.

Тогава Тръмп окачествява като " доста конфронтационно " решението на администрацията на Барак Обама да наложи наказания на Русия. А в изявление за " Таймс " през март 2016 година претендентът на републиканците споделя, че съгласно него само Съединени американски щати се грижат за останалия свят, с което показва рецензиите си към американските съдружници, че не дават своя принос за запазване на демокрацията по света. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР