Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса
Коментари Харесай

Тръмп готов на безмитна търговия с ЕС, но само двустранна

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще отстрани митата върху вноса на стоманени и алуминиеви артикули за страните от Европейския съюз... единствено в случай че страните членки анулират аналогичните ограничения против американската индустрия. Това написа американски водач в своя " Туитър " акаунт, съобщи БГНЕС.

" Европейският съюз, прелестни страни, които се отнасят толкоз зле със Съединени американски щати в региона на търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те анулират своите ужасни комерсиалните бариери и цени върху американските вносни артикули, тогава ние ще отменим нашите. Голям недостиг. Ако не (го сторят), ние ще таксуваме колите и други неща. ЧЕСТНО! ", гласи известието на американския държавен глава в обществената медия.

Както БГНЕС напомня, в четвъртък Тръмп подписа законопроекта за въвеждането на мита върху вноса на стоманени и алуминиеви артикули в страната. Тарифите ще бъдат, надлежно, 25% за стоманата и 10% за алуминия, като те би трябвало да влязат в действие след 14 дни. Очаква се редица страни да бъдат освободени от заплащането на митата като Канада и Мексико, само че все още това са единствено догатки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР