Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса
Коментари Харесай

Тръмп ще премахне новите вносни мита за ЕС, само ако блокът стори същото със САЩ


Президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще отстрани митата върху вноса на стоманени и алуминиеви артикули за страните от Европейския съюз... единствено в случай че държавите-членки анулират аналогичните ограничения против американската индустрия. Този написа американски водач в своя "Туитър" акаунт.

"Европейският съюз, прелестни страни, които се отнасят толкоз зле със Съединени американски щати в региона на търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те анулират своите ужасни комерсиалните бариери и цени върху американските вносни артикули, тогава ние ще отменим нашите. Голям недостиг. Ако не (го сторят), ние ще таксуваме колите и други неща. ЧЕСТНО!", гласи известието на американския държавен глава в обществената медия.

Както БГНЕС напомня, в четвъртък Тръмп подписа законопроекта за въвеждането на мита върху вноса на стоманени и алуминиеви артикули в страната. Тарифите ще бъдат, надлежно, 25% за стоманата и 10% за алуминия, като те би трябвало да влязат в действие след 14 дни. Очаква се редица страни да бъдат освободени от заплащането на митата като Канада и Мексико, само че все още това са единствено догатки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР