Президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще разширят съществуващите си

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще разширят съществуващите си
Коментари Харесай

Тръмп тотално спря доларите за Венецуела и Мадуро

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще разширят съществуващите си наказания против Венецуела с изпълнителна заповед, забраняваща на американците да извършават каквато и да е комерсиална активност с държавното управление на президента Николас Мадуро, предава CNN.
Изпълнителната заповед замразява активите на държавното управление на Венецуела и обвързваните с него организации и не разрешава икономическите транзакции с него, в случай че няма особено позволение. Изключенията включват публична активност на федералното държавно управление и транзакции, свързани с даването на филантропична помощ.
Това решение на Тръмп бележи ескалация на към този момент експанзивните ограничения на Съединени американски щати против държавното управление на Венецуела от началото политическата и икономическа рецесия в страната по-рано тази година.
В писмо до Конгреса, очертаващо дейностите му, Тръмп сподели: " Прецених, че е належащо да се блокира собствеността на държавното управление на Венецуела в светлината на продължаващата узурпация на властта от нелегитимния режим на Николас Мадуро, както и поради нарушаванията на човешките права на режима, случайни арести и арестувания на жители на Венецуела, ограничение на свободната преса и продължаващи опити за подкопаване властта на краткотрайния президент на Венецуела Хуан Гуайдо и демократично определеното венецуелско национално заседание. "
Правителството на Венецуела упрекна Съединени американски щати в " стопански тероризъм " и опити за блокиране на договарянията с опозицията.
Действията на Вашингтон имали за цел да потвърдят " незаконното ембарго, което да задуши народа на Венецуела и да наложи противоконституционна смяна ", настояват управляващите в Каракас, представени от AFP.
Белият дом разгласи по-рано през днешния ден, че ще бъде употребен всеки разполагаем инструмент, с цел да сложат завършек на президентството на Николас Мадуро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР