Президентът Доналд Тръмп номинира университетския преподавател по икономика Марвин Гудфренд

...
Президентът Доналд Тръмп номинира университетския преподавател по икономика Марвин Гудфренд
Коментари Харесай

Тръмп номинира професор по икономика за Фед

Президентът Доналд Тръмп номинира университетския учител по стопанска система Марвин Гудфренд за гуверньор на Федералния запас, заяви Франс прес. Ако Сенатът утвърди кандидатурата, Гудфренд ще заеме един от трите вакантни поста в ръководството на американската централна банка.

Това е третата основна номинация на Тръмп за Фед след тази на Джером Пауъл, който ще размени Джанет Йелън, и на някогашния финансист Рандъл Карлес, номиниран за гуверньор по финансовата регулация.

Ще се освободи и четвърти пост, в случай че Джанет Йелън, чийто мандат отпред на централната банка изтича на 3 февруари 2018, не се върне като гуверньор. Неотдавна тя даде да се разбере, че има такова желание.

68-годишният Гудфренд е професор по стопанска система и парична доктрина в университета Карнеги Мелън в Питсбърг и към този момент е работил за Фед като шеф по проучванията в районния клон в Ричмънд. Има докторат по стопанска система и влизането му във Фед дайства успокояващо след номинирането на Пауъл, бъдещият началник на Фед, който не е икономист.

В предишното Гудфренд подлагаше на критика политиката на Фед да изкупува всеобщо активи, с цел да поддържа възобновяване след финансовата рецесия.

Администрацията на Тръмп продължава да търси вицепрезидент на Фед след предварителното овакантяване на Стенли Фишър. Медиите спрягат името на икономиста Мохамед ел Ериан, шеф на капиталовия фонд Pimco.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР