Президентът Доналд Тръмп не може да си представи защо обажданията

...
Президентът Доналд Тръмп не може да си представи защо обажданията
Коментари Харесай

Тръмп не може да си представи защо се увеличава неправилната употреба на дезинфектанти

Президентът Доналд Тръмп " не може да си показа за какво " позвъняванията на американската гореща линия за дезинфектант са се повишили , откакто предложи да се инжектира веществото за лекуване на ковид, оповестява БиБиСи.

Губернаторите на Мичиган и Мериленд упрекнаха президента за скока . След тежки рецензии от страна на медицинските експерти, Тръмп изясни, че забележките му са направени саркастично.

Дезинфектантите са рискови субстанции и при усвояване могат да бъдат отровни .

По време на конференцията за Covid-19 в понеделник кореспондент означи, че в изключителните горещи линии на щата Мериленд са получени стотици позвънявания през последните дни , които търсят насоки по отношение на мненията на Тръмп .

" Не мога да си показва за какво ", сподели президентът и продължи бързо. " Не мога да си го показва. " На въпрос дали въобще поема отговорност за увеличението на позвъняванията, Тръмп отговори: " Не, не го върша . "

Миналата седмица кабинетът на губернатора на Мериленд съобщи, че е издал предизвестие за целия щат против усвояване или инжектиране на дезинфектанти след забележките на президента.

По време на конференцията в " Роуз Гардън " в понеделник Тръмп също бе запитан дали ще забави президентските избори през ноември. " Никога даже не съм мислил да трансформира датата на изборите ", сподели той. " Защо да върша това? "

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън , хипотетичният съперник на Тръмп съобщи предходната седмица, че счита, че Тръмп ще " опита да забави изборите по някакъв метод ".

Но Тръмп изясни, че това е " измислена агитация. Очаквам с неспокойствие тези избори ".

Учени към този момент означиха по отношение на конституцията, че в случай че един президент желае да промени времето на изборите в Белия дом, той няма да може да го направи - даже в изключителни обстановки - тъй като датата е избрана от Конгреса.
 Центрове за надзор на токсини в Съединени американски щати регистрират повишен брой на погълнали дезинфектант
Центрове за надзор на токсини в Съединени американски щати регистрират повишен брой на погълнали дезинфектант

Увеличение има в Ню Йорк, Илинойс, Мериленд, Кентъки и Айова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР