Президентът Доналд Тръмп може да е изгубил президентските избори, но

...
Президентът Доналд Тръмп може да е изгубил президентските избори, но
Коментари Харесай

Пол Кругман: Тръмпизмът няма да изчезне скоро

Президентът Доналд Тръмп може да е изгубил президентските избори, само че Тръмпизмът няма да изчезне в скоро време. Това съобщи пред Си Ен Би Си нобеловият лауреат Пол Кругман.

Коментарът на Кругман идва в миг, в който демократът Джо Байдън е на път да си обезпечи 306 гласа в изборна гилдия, резултат, сходен на този, с който Тръмп завоюва изборите преди четири години. Тогава републиканецът дефинира успеха си като „ съкрушителна “, само че през днешния ден той отхвърля да признае проваляне.

Резултатите от изборите на 3 ноември се очакваше дd донесат „ синя вълна “, при която Демократическата партия да завоюва Белия дом, да резервира контрола си на Камарата на представителите и да си обезпечи болшинство в Сената. Първите две са на процедура обезпечени, само че третото остава под въпрос. Кандидатите на републиканците за Конгреса се показаха по-добре от предстоящото, като известността на самия Тръмп измежду главните му гласоподаватели се оказа по-устойчива от предстоящото. Нещо повече, 74-годишният републиканец завоюва повече гласове, от който и да е било различен президент в историята, с изключение на директният му противник Джо Байдън.

„ Сянката на Тръмп ще продължи да виси над неговата партия и над цялата американска политическа сцена “, разяснява който е професор в City University в Ню Йорк.

„ Няма различен президент в историята на Съединени американски щати, който да е бил по-малко транспарантен във връзка с персоналните си финанси, само че наподобява, че Тръмп е напът да банкрутира. Нека бъдем почтени, към неговите бизнеси бяха ориентирани огромни потоци от доходи, тъй като това носеше административни изгоди “, сподели Кругман, без да даде повече елементи.

„ Въпросът е дали един банкрутирал Доналд Тръмп би имал същото въздействие? Може ли той да сътвори медийна империя, която да го избави от поглъщане? “, добави той.

Миналият месец в. „ Ню Йорк таймс “ разгласява разбор на данъчните заявления на Тръмп, съгласно които повече от 200 компании, групи със специфични ползи и задгранични държавни управления са вложили милиони долари в парцелите на Тръмп, спечелвайки в подмяна особено отношение от президента и неговата администрация.

От Белия дом дефинираха разбора като „ нови подправени вести “.

„ Тръмпизмът, като политическо придвижване, е доста резистентен. Изглежда, че той съумя да доближи до някои надълбоко вкоренени недоволства. “, сподели още Кругман.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР