Президентът Доналд Тръмп изрази много пъти в "Туитър" през последните

...
Президентът Доналд Тръмп изрази много пъти в "Туитър" през последните
Коментари Харесай

Тръмп изглежда не е слушал Сешънс

Президентът Доналд Тръмп изрази доста пъти в "Туитър " през последните дни недоволството си от основния прокурор Джеф Сешънс, задето последния си направи отказ от следствието на съветската интервенция в американските избори. Сешънс изиска отказ още при започване на март, само че вместо да не помни за случая, Тръмп демонстрира раздразнението си все по-често.

От Белия дом идват спорни послания. Заместничката на напусналия прессекретар, Сара Сандърс, съобщи пред медиите, че Тръмп има доверие в Сешънс и медиите че би трябвало към този момент да познават президента - „ в случай че той желае нещо да бъде направено, ще го съобщи дирекно”.

Why didn't A.G. Sessions replace Acting FBI Director Andrew McCabe, a Comey friend who was in charge of Clinton investigation but got....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 26, 2017
Междувременно информационния шеф Антъни Скарамучи, който беше забъркан в абсурда с напускането на някогашния прессекретар Шон Спайсър, дава малко по-драматична вероятност в изявление във вторник:

„ Познавам президента добре. Ако общественото напрежение в връзките им е толкоз високо, евентуално е каквото си мислите” – отговори той на въпроса дали Тръмп желае Сешънс да си върви и добави, че „ архитектурата на кабинета” на Тръмп изисква някой по-лоялен на тази служба, „ някой като Ерик Холдър” (Eрик Холдър беше основен прокурор през по-голямата част от ръководството на Обама и способността му да си затваря очите за неточни или даже противозаконни дейности на администрацията беше главната причина Обама да понася рецензии от републиканците, за това че не ръководи демократично).

Тръмп укори основния прокурор, че не разслeдва акцията на Клинтън

Ретроспекция

Но в случай че Тръмп беше слушал какво приказва Джеф Сешънс през последната половин година, нямаше да е толкоз сюрпризиран или уязвен от решението му за отказ.

Сешънс бе подложен на изключително тежко чуване в Сената през януари, когато беше назначен и съществена тематика на въпросите към него беше какво ще бъде държанието му при положение, че се стигне до следствие на акцията на президента. Тогава той не даде обещание категорично да си направи отказ, само че сподели, че ще се посъветва с други адвокати по какъв начин да избегне спор на ползи.

И когато си направи отказ през март, той продължи тъкмо тази мисъл: „ Посъветваха ме, че откакто съм взел участие в акцията на президента, би трябвало да се отдръпва от следствието на самата акция.”

Интересното, че в границите на същото чуване Сешънс даже съобщи, че ще си направи отказ от евентуално следствие против Хилари Клинтън, защото я е подлагал на критика политически по време на акцията. Което значи, че още през януари Сешънс е дал отговор на въпроса на Тръмп от оня ден „ за какво основния прокурор не проверява компрометираната Хилари?”.

Не е изключено офанзивата против Сешънс да е приготовление на почвата за неговата промяна – във Вашингтон се приказва, че Руди Джулиани желае да овладее поста му. Другото допустимо пояснение и нормалното – Тръмп се оправя несръчно и безредно с следствието против себе си и още веднъж притегля повече внимание в сравнение с има потребност.

Тончо Краевски е приключил Националната гимназия за антични езици и култури с профил История. В момента следва право в Софийския университет. Работил е в посолството на Англия и се интересува от интернационална политика с фокус върху англоамериканския свят. Член е на Института за дясна политика.

Два от неговите разбори, оповестени във Vesti.bg бяха преведени и оповестени от американското издание Watching America.

Тръмп не просто се отдръпва от Парижкото съглашение - той изпраща обръщение - виж в Watching America

Игра на покер или международна война - виж в Watching America
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР