Президентът Джо Байдън заяви днес, че Съединените щати са залети

...
Президентът Джо Байдън заяви днес, че Съединените щати са залети
Коментари Харесай

Байдън: Ще се боря за забрана на щурмовите оръжия

Президентът Джо Байдън съобщи през днешния ден, че Съединените щати " са залети от оръжия на войната " и добави, че той е решен да се бори за възбраната на щурмовите оръжия, които постоянно се употребяват в всеобщите стрелби в страната, съобщи Ройтерс

" Настъпателните оръжия би трябвало да бъдат неразрешени. В предишното те бяха неразрешени. Решен съм да забраня тези оръжия още веднъж ", сподели той на демонстрация в Белия дом и добави, че няма да се спре, до момента в който не направи това.

Президентът сподели, че законодателите би трябвало да одобряват закон за безвредното запазване на оръжие, съгласно който да се носи лична отговорност, в случай че притежателят на оръжие не го е заключил. Той загатна Втората корекция в американската конституция, която дава на американците право да имат оръжия, само че сподели, че това право не е " безусловно право да доминираш над всички останали ".

Джо Байдън, съпроводен от вицепрезидента Камала Харис, приказва на Южната ливада на Белия дом по време на гала, отдадена на признатия неотдавна закон за сигурност на оръжията, който е първият сходен от 30 години. Тази законодателна смяна, утвърдена от Конгреса след няколкото всеобщи убийства с огнестрелни оръжия в последно време, предлага такива оръжия да не се дават на хора, преценени като рискови за себе си и близките, както и да не се продават такива оръжия на хора, наказани за принуждение против сътрудник или за домашно принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР