Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има

...
Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има
Коментари Харесай

Байдън: Трябва да има хуманитарна пауза във войната между Израел и Хамас

Президентът Джо Байдън съобщи, че съгласно него би трябвало да има филантропична пауза във войната сред Израел и Хамас ", съобщи Асошиейтед прес.  " Мисля, че се нуждаем от пауза ", сподели Байдън. " Пауза значи да се даде време за извеждане на пандизчиите ", сподели 80-годишният демократ. Белият дом по-късно посочи, че под " пандизчии " президентът е имал поради заложниците, държани от ислямисткото придвижване, означи Франс прес.

Призивът беше едвам доловимо отклоняване за Байдън и високопоставените сътрудници на Белия дом, които от самото начало на близкоизточната рецесия твърдо заявяваха, че няма да диктуват по какъв начин израелците да организират военните си интервенции в отговор на нападението на Хамас от 7 октомври.

Но президентът е изправен пред засилващ се напън от страна на правозащитни групи, други международни водачи и даже демократични членове на личната му Демократическа партия, които настояват, че израелските бомбардировки в Газа са групово наказване и че е време за преустановяване на огъня. С изявлението си Байдън оказа напън върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да даде на палестинците най-малко къса пролонгация от неспирната военна интервенция, вследствие на която починаха хиляди хора, а палестинският анклав изпадна в филантропична рецесия, отбелязва АП.

 

Междувременно Съединени американски щати осъдиха нападенията на израелски заселници против палестинци на окупирания Западен бряг, като обявиха, че те са " извънредно дестабилизиращи ", и приканиха Израел да ги възпре, съобщи Франс прес.

Нападенията на заселниците на Западния бряг са " необикновено дестабилизиращи и контрапродуктивни за дълготрайната сигурност на Израел, като се изключи че, несъмнено, извънредно вредят на палестинците, живеещи на Западния бряг ", съобщи пред публицисти представителят на Държавния департамент Матю Милър.

" Изпратихме им доста ясно обръщение: това е неприемливо, би трябвало да спре и виновниците би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", сподели Милър, имайки поради контактите сред Съединени американски щати и израелското държавно управление.

Западният бряг, палестинска територия, окупирана от Израел от 1967 година, претърпява нова серпантина от принуждение от началото на войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа, провокирана от смъртоносната офанзива на палестинската ислямистка формация против еврейската страна на 7 октомври.

Западният бряг стана сцена на многочислени интервенции на израелската войска, набези на израелски заселници против палестинското население и палестински офанзиви против еврейски селища и израелските сили.

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето от 7 октомври на окупирания Западен бряг са убити повече от 125 палестинци от израелски бойци или заселници.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР