Президентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати няма да предоставят

...
Президентът Джо Байдън заяви, че Съединените щати няма да предоставят
Коментари Харесай

САЩ няма да изпрати изтребители F-16 на Украйна

Президентът Джо Байдън съобщи, че Съединените щати няма да дават изтребители F-16 на Украйна, съобщи Франс прес.

„ Не “, сподели Байдън в отговор на журналистически въпрос дали Белият дом обмисля да даде на Киев такива изтребители.

След като Съединени американски щати и Германия оповестиха, че ще дават танкове на Украйна, украинският президент Володимир Зеленски упорства за още военна помощ, която да включва ракети с огромен обхват и изтребители.

Берлин към този момент изрично отхвърли тази концепция, а френският президент Еманюел Макрон съобщи, че „ нищо не е изключено “, само че в това време посочи, че досега Украйна не е отправяла сходно искане към него.

Междувременно украинският дипломат в Германия Олексий Макеев акцентира „ значимостта на изтребителите във войната с Русия “, съобщи ДПА.

„ Все още не сме молили Германия за изтребители, само че те са значими, защото имаме потребност от тях, с цел да смъкваме съветските ракети “, сподели Макеев.

„ Русия изстрелва доста ракети по украинските градове и инфраструктура “ - изтребителите са част от напъните на Украйна да пази въздушното си пространство, посочи посланикът.

Германският канцлер Олаф Шолц неотдавна се изрече срещу концепцията страната му да изпраща изтребители на Украйна, като акцентира, че той и американският президент Джо Байдън от началото на войната изключват опцията за основаване на неразрешени за полети зони в Украйна, напомня ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР