Президентът Джо Байдън заяви, че американците не трябва да се

...
Президентът Джо Байдън заяви, че американците не трябва да се
Коментари Харесай

Байдън: Не се страхувайте от ядрена война

Президентът Джо Байдън съобщи, че американците не би трябвало да се опасяват от опцията нашествието на Русия в Украйна ще прерасне в световна нуклеарна война. Притеснението на мнозина е обвързвано с това, че Москва приведе нуклеарните си сили в нараснала подготвеност след суровите наказания на Съединени американски щати.

" Трябва ли американците да се тревожат за нуклеарна война? " пита кореспондент Байдън, до момента в който той върви към Белия дом.

" Не ", дава отговор американския президент.

По-рано напрежението се опита да успокои и прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. Тя разгласи, че Съединени американски щати няма да покачват степента на подготвеност на нуклеарните си сили, допълвайки, че " всяка провокативна изразителност като тази във връзка с нуклеарните оръжия е рискова и усилва риска от неверни решения ".

В края на предходната седмица Путин подреди на военния министър Сергей Шойгу и военачалник Валери Герасимов, шеф на генералния щаб, да слагат нуклеарните си сили в " специфичен режим на бойно дежурство ".

" Западните страни освен подхващат вражески дейности против страната ни в икономическата сфера, само че и висши чиновници от водещи членове на НАТО вършат нападателни изказвания по наш адрес ", сподели Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР