Президентът Джо Байдън възстановява в понелденик ограниченията за идващите в

...
Президентът Джо Байдън възстановява в понелденик ограниченията за идващите в
Коментари Харесай

Байдън възстановява ограниченията за идващите в САЩ от Европа

Президентът Джо Байдън възвръща в понелденик рестриктивните мерки за идващите в Съединени американски щати от Европа, Бразилия, Ирландия и Обединеното кралство. Това оповестиха за CNN представители от Белия дом.

Байдън ще разшири рестрикциите и за пасажери, които неотдавна са били в Южна Африка. Пътниците ще би трябвало да дават негативен PCR тест или документ, че са преболедували COVID-19. Все още не е ясно дали ще има тотална възбрана за влизането в Съединени американски щати от избрани страни.

Възстановяването на ограниченията не важи за български жители, които пътуват от страни отвън Шенгенското пространство, като да вземем за пример Сърбия и Турция.

Решението на новата администрация идва единствено седмица, откакто Доналд Тръмп подписа заповед за премахването на им за пътуващите от тези страни на 26 януари.

„ С утежняването на пандемията и с появяването на по-заразни разновидности по света, не е е моментът да се отхлабват ограниченията, изключително при интернационалните пътувания “, обявиха от Белия дом.Екипът на Байдън се зарече, че новата администрация няма да анулира рестриктивните мерки още тогава.

„ По съвет на нашия медицински екип, администрацията не има намерение да анулира тези ограничавания. Дори планираме да засилим ограниченията “, обясниха още от Белия дом.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР