Президентът Джо Байдън стартира спешна мисия, за да накара американците

...
Президентът Джо Байдън стартира спешна мисия, за да накара американците
Коментари Харесай

В реч от Овалния кабинет Байдън поиска от Конгреса допълнителни десетки милиарди за Украйна и Израел

Президентът Джо Байдън започва незабавна задача, с цел да накара американците да застанат зад спомагателни разноски от десетки милиарди долари за Израел и Украйна, употребявайки рядка тирада в Овалния кабинет, с цел да съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати е от решаващо значение за двамата съществени съдружници, които са погълнати от войни, съобщи Ройтерс.

Байдън се опита да свърже бойците на " Хамас " в линията Газа, които нападнаха Израел, с съветския президент Владимир Путин, чиито сили нахлуха в Украйна.

" Хамас " и Путин съставляват разнообразни закани, само че споделят нещо общо: и двамата желаят да унищожат прилежаща на тях народна власт " , сподели той.

Той съобщи, че ще изпрати до Конгреса искане за незабавно финансиране, което се чака да бъде към 100 милиарда $ през идната година. Предложението, което ще бъде показано в петък, включва пари за Украйна, Израел, Тайван, филантропична помощ и ръководство на границите. 

" Това е умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност на поколенията ", сподели Байдън.

" Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което ни държи в сигурност " , сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати изрази угриженост, че някои американци се питат: " Защо има значение за Америка, че Съединените щати поддържат войните? "

" Знам, че тези спорове могат да наподобяват далечни ", сподели той. Но съгласно Байдън съперниците на Америка следят по какъв начин се развиват двата спора и биха могли да провокират проблеми на други места по света според от изхода.

Насочвайки забележките си непосредствено към спорещите републиканци, Байдън сподели: " Не можете да позволите на дребнавата, партийна, гневна политика да препречи пътя на нашите отговорности като велика нация. "

Байдън изиска незабавни разноски, които съгласно американските чиновници ще възлизат на към 100 милиарда $ през идната година за Израел, Украйна и Тайван, както и за сигурността по продължение на границата на Съединени американски щати с Мексико.

Според Байдън, ако Русия нападне съдружник на Съединени американски щати в НАТО, Съединени американски щати ще " защитят всеки сантиметър от НАТО " , съобщи ТАСС.

" Би се случило това, което не желаеме да се случи. Ние не се стремим към това американските войски да се бият в Русия или против Русия ​ ", твърди Байдън.

" Позволете ми да изясня нещо. Изпращаме на Украйна съоръжение, което имаме на склад. А когато използваме средствата, отпуснати от Конгреса [на САЩ], ще ги използваме за попълване на личните си ресурси - с ново съоръжение. С съоръжение, което пази Америка и е създадено в Америка ", съобщи презцидентът на Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР