Президентът Джо Байдън силно подкрепя кандидатурата на премиера Марк Рюте

...
Президентът Джо Байдън силно подкрепя кандидатурата на премиера Марк Рюте
Коментари Харесай

След като получи подкрепа и от САЩ, Марк Рюте е най-вероятният нов генерален секретар на НАТО

Президентът Джо Байдън мощно поддържа кандидатурата на премиера Марк Рюте за идващ общоприет секретар на НАТО ", съобщи американски формален представител, представен от " Ройтерс ". Часове по-рано публично зад кандидатурата му застана и Англия.

Още няма публично утвърждение от Вашингтон кой да наследи Йонс Столтенберг, който одобри да удължи мандата си до октомври 2024 година Съгласуването би трябвало да продължи до срещата на водачите на алианса във Вашингтон през юли. Но посланикът на Съединени американски щати в НАТО сподели преди седмица, че съдружниците се пробват да реализират консенсус по въпроса до края на първото тримесечие.

Брюкселското издание " Политико " заяви в сряда, че зад Рюте, който е министър-председател на Нидерландия в оставка, са застанали 20 страни, в това число Съединени американски щати. Остава му да събере поддръжката на още 11 съдружници, а евентуално на 12, в случай че до тогава и Швеция стане член след предстоящо в самия завършек на февруари одобрение от Народното събрание в Будапеща.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР