Президентът Джо Байдън ще бъде домакин на министър-председателя на Индия

...
Президентът Джо Байдън ще бъде домакин на министър-председателя на Индия
Коментари Харесай

Моди отива в САЩ, къса ли Индия с Русия

Президентът Джо Байдън ще бъде хазаин на министър-председателя на Индия Нарендра Моди за формалното му държавно посещаване в Съединените щати, което ще включва вечеря на двамата на 22 юни, заяви Белият дом в сряда.

„ Предстоящото посещаване ще удостоверява дълбокото и тясно партньорство сред Съединените щати и Индия и топлите роднински и другарски връзки, които свързват американците и индийците ”, уточни Карин Жан-Пиер прессекретарят на Байдън, предава БГНЕС.



Тя сподели, че визитата на премиера Моди ще ускори споделения ангажимент на двете страни за свободен, отворен, проспериращ и сигурен Индо-Тихоокеански район и споделената им решителност да засилят стратегическото си софтуерно партньорство, в това число в защитата, чистата сила и космоса.

„ Лидерите ще обсъдят способи за по-нататъшно разширение на нашия учебен продан и връзките сред хората, както и взаимната ни работа за справяне с общите провокации от изменението на климата до развиването на работната мощ и здравната сигурност ”, уточни Карин Жан-Пиер.



Това ще бъде първото държавно посещаване на Моди в Съединените щати. През 2021 година той посети Белия дом и се срещна с тогавашния президент Доналд Тръмп, само че в границите на Четиристранния разговор за сигурност, включващ Съединени американски щати, Австралия, Япония и Индия.

Предстоящата държавна аудиенция е част от политиката на Вашингтон за делене на БРИКС и понижаване на въздействието на Китай и Русия.

Индия обичайно е съперник на Китай в Азия, само че до момента поддържаше близки връзки с Русия, изключително на военно равнище.

Делхи прикани за преустановяване на военните дейности в Украйна, само че до момента не е осъждала публично съветската инвазия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР