Президентът Джо Байдън подписа в Белия дом мащабен закон за

...
Президентът Джо Байдън подписа в Белия дом мащабен закон за
Коментари Харесай

Байдън подписа ключов закон - за намаляване на инфлацията

Президентът Джо Байдън подписа в Белия дом огромен закон за опазването на здравето, налозите и климата на стойност 750 милиарда $, с което означи огромна победа за своята администрация и Демократическата партия преди междинните избори, заяви Си Ен Ен.

По време на церемонията по подписването в държавната столова Байдън съобщи, че законодателството, наречено Закон за понижаване на инфлацията, е " един от най-значимите закони в нашата история ".

" С този закон американският народ завоюва, а специфичните ползи изгубиха ", съобщи Байдън пред публика от членове на Конгреса от Демократическата партия и представители на администрацията. " За известно време хората се съмняваха, че нещо от това ще се случи. "
 Байдън подписа най-мащабния закон за надзор над оръжието в Съединени американски щати от десетилетия
Байдън подписа най-мащабния закон за надзор над оръжието в Съединени американски щати от десетилетия

Животи ще бъдат избавени, разгласи той

Подписването на законопроекта е последното отбелязване на огромно законодателно достижение за Байдън това лято, откакто предходната седмица той към този момент организира сключване в Белия дом на законопроект, ориентиран към увеличение на локалното произвеждане на полупроводници и увеличение на компенсациите за ветераните, наранени от токсични изгаряния в Афганистан и Ирак.

През последните няколко месеца Байдън означи победи и на няколко други фронта, измежду които двупартиен законопроект за промяна на оръжейната система, разпореждане на сполучливата задача за убийството на водача на Ал Кайда Айман ал Зауахири, изпращане на милиарди помощи за Украйна, с цел да се помогне на страната да се отбрани от съветската инвазия, и подкрепяне на Финландия и Швеция да стартират процеса на присъединение към НАТО.

По време на церемонията в Белия дом във вторник президентът акцентира смисъла на това, което счита за достижения на своята администрация - макар че беше отписан, когато предходните договаряния за законодателната му стратегия се провалиха .

" Днес прекомерно постоянно бъркаме шума със наличието . Твърде постоянно бъркаме неуспехите с проваляне . Твърде постоянно даваме най-големите микрофони на критиците и циниците, които на драго сърце афишират неуспехи, до момента в който тези, които се стремят към действителен прогрес, правят тежката работа на ръководството ", сподели президентът пред аудиторията.
 Конгресът на Съединени американски щати с основна договорка за климата
Конгресът на Съединени американски щати с основна договорка за климата

27 милиарда $ за развиване на нови зелени технологии

" Постигането на прогрес в тази страна, толкоз огромна и комплицирана като нашата, явно не е елементарно . Никога не е било елементарно. Но с непоколебима увереност, ангажираност и самообладание напредъкът в действителност идва ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР