Президентът Джо Байдън планира да изпрати делегация на високо ниво

...
Президентът Джо Байдън планира да изпрати делегация на високо ниво
Коментари Харесай

Джо Байдън ще изпрати бивши висши служители в Тайпе след изборите в Тайван

Президентът Джо Байдън възнамерява да изпрати делегация на високо равнище от някогашни висши чиновници в Тайпе след изборите в Тайван в събота, в ход, който може да усложни напъните от Съединени американски щати и Китай, с цел да стабилизират обтегнатите си връзки.

Белият дом избра Джеймс Стайнбърг, някогашен заместник-държавен секретар от Демократическата партия, и Стивън Хадли, някогашен консултант по националната сигурност на републиканците, да управляват двупартийната делегация, съгласно петима души, осведомени с проектите.

По-рано в своята администрация Байдън изпрати две високопоставени делегации от някогашни чиновници в Тайпе, с цел да уверят Тайван по отношение на поддръжката на Съединени американски щати в лицето на натиска от страна на Пекин. Но изпращането на такава делегация незабавно след президентските избори е извънредно - и евентуално ще разгневи Пекин.

Изборите в Тайван опълчват Лай Чинг-те, претендент на ръководещата Демократична прогресивна партия, против Хоу Ю-их, претендент от главната опозиционна партия Гоминданг, и Ко Уен-дже о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР