Президентът Джо Байдън определи събитията, случващи се в Украйна, като

...
Президентът Джо Байдън определи събитията, случващи се в Украйна, като
Коментари Харесай

Байдън: Инвазията е в ход, САЩ налагат нови санкции на Русия

Президентът Джо Байдън дефинира събитията, протичащи се в Украйна, като " начало на съветска инвазия ", представяйки глобите против Москва.

Той дефинира това решение като „ първи транш “ от наказания на Съединени американски щати против Русия за нейните дейности, в това число за две финансови институции, съветския държавен дълг и — от сряда — за съветския хайлайф и членовете на техните фамилии.

Описанието на Байдън за съветска инвазия в Украйна незабавно покачва залога за неговия отговор. Той и други висши чиновници дадоха обещание да наложат тежки стопански последствия, в случай че съветските войски преминат в Украйна, в това число върху членовете на вътрешния кръг на Путин и съветските финансови институции.

Администрацията разказа събитията в Източна Украйна като " инвазия " по-рано във вторник, откакто оцени обстановката на място там.

Белият дом отхвърли да даде съответни разследващи данни, които биха могли в допълнение да обяснят смяната в тона.

„ Смятаме, че това е, да, началото на инвазия, последното навлизане на Русия в Украйна “, сподели основният заместител консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Файнър в изявление за „ Нов ден “ на CNN, добавяйки, че глобите, наложени в понеделник, са просто „ началото " на отговора на Съединени американски щати.

Инвазията е в ход, смятат от Белия дом.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР