Президентът Джо Байдън каза в неделя, че американската помощ за

...
Президентът Джо Байдън каза в неделя, че американската помощ за
Коментари Харесай

Байдън: Помощта за Украйна трябва да продължи, конгресът да спре игрите“

Президентът Джо Байдън сподели в неделя, че американската помощ за Украйна ще продължи да тече към този момент, в опит да увери съдружниците в продължаващата финансова поддръжка на Съединени американски щати за военните старания. Но времето изтича, сподели президентът в предизвестие към Конгреса, представено от " Асошиейтед Прес ".

" Ние не можем при никакви условия да позволим поддръжката на Америка за Украйна да бъде прекратена ", сподели Байдън в забележки от стаята на Рузвелт, откакто Конгресът предотврати затварянето на държавното управление, като късно в събота, който отхвърли помощта за Украйна в борбата против Русия.

" Имаме време, не доста време, и има голямо възприятие за неотложност ", сподели той, като означи, че законопроектът за финансирането продължава единствено доникъде на ноемвр и. Байдън прикани Конгреса да контракти пакет от помощи допустимо най-скоро.

" По-голямата част от двете партии - демократи и републиканци, Сенатът и Камарата на представителите - поддържат подпомагането на Украйна  срещу бруталната експанзия, която стартира Русия ", сподели Байдън. " Спрете да играете игри, свършете си работата. "

Но доста законодатели признават, че приемането на утвърждение за помощта за Украйна в Конгреса става все по-трудно с напредването на войната. Съпротивата на републиканците против помощта набира скорост и идващите стъпки предстоят, като се има поради съпротивата от крайнодесния фланг.

Докато водачът на болшинството в Сената Чък Шумър е почнал развой за евентуално обсъждане на законодателство , предвиждащо допълнителна помощ за Украйна, ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, е изправен пред по-трудна задача да съблюдава уговорката , който е поел, макар възраженията на съвсем половината от неговото болшинство от Републиканската партия.

Той сподели пред " Лицето на нацията " на Си Би Ес нюз, че поддържа " Украйна да има оръжията, от които се нуждае ", само че че негов приоритет е сигурността на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

" Първо твърдо поддържам границата ", сподели той. " Така че би трябвало да намерим метод да създадем това дружно. "

Като пропусна спомагателна помощ за Украйна от мярката за поддържане на работата на държавното управление, Маккарти затвори вратата за пакет от Сената, който щеше да насочи 6 милиарда $ към Украйна , почти една трета от това, което беше поискано от Белия дом. И Камарата на представителите, и Сенатът утвърдиха с огромно болшинство краткотрайната мярка, като членовете на д вете партии се отхвърлиха от увеличената помощ в интерес на избягването на скъпоструващо затваряне на държавното управление.

Сега Байдън работи, с цел да увери съдружниците на Съединени американски щати, че ще има още пари за Украйна.

" Погледнете ме ", сподели той, обръщайки лице към камерите в Белия дом. " Ще го свършим. Не мога да допускам, че тези, които гласоподаваха в поддръжка на Украйна - преобладаващо болшинство в Камарата на представителите и Сената, демократи и републиканци - ще разрешат по чисто политически аргументи повече хора да умират излишно в Украйна. "

Чуждите съдружници обаче бяха загрижени. Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел сподели в неделя от Киев, че има вяра, че това няма да е последната дума, само че означи продължаващата забележителна финансова поддръжка на Европейски Съюз за Украйна и слага ново предложение на масата.

" Надявам се, че това няма да е дефинитивно решение и Украйна ще продължи да има поддръжката на Съединени американски щати " , сподели той.

Последните дейности в Конгреса алармират за постепенна смяна в непоколебимата поддръжка , която Съединените щати до момента са обещавали на Украйна в битката й против Русия, и това е един от най-ярките образци до момента за придвижването на Републиканската партия към по-изолационистка позиция.

Изключването на парите за Украйна пристигна малко повече от седмица, откакто  с украинския президент Володимир Зеленски. Той се опита да ги увери, че неговата войска печели войната, само че акцентира, че спомагателната помощ ще бъде от решаващо значение.

След това посещаване Шумър сподели, че едно изречение обобщава посланието на Зеленски на срещата му със Сената: " Ако не получим помощта, ще загубим войната " , сподели Шумър.

Съединени американски щати утвърдиха четири кръга помощ за Украйна в отговор на нашествието на Русия на обща стойност към 113 милиарда $, като част от тези пари отиват за попълване на американското военно съоръжение, изпратено на фронтовите линии. През август Байдън прикани Конгреса да даде спомагателни 24 милиарда $.
 Русия уверена, че Съединени американски щати не трансформират поддръжката си за Украйна
Русия уверена, че Съединени американски щати не трансформират поддръжката си за Украйна

Въпреки че Съединени американски щати да одобри законопроект за краткотрайно финансиране, който изключва помощта за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР