Президентът Джо Байдън каза, че Северна Корея не е отговорила

...
Президентът Джо Байдън каза, че Северна Корея не е отговорила
Коментари Харесай

Байдън: Северна Корея не отговори на предложението ни за доставка на ваксини за COVID-19

Президентът Джо Байдън сподели, че Северна Корея не е дала отговор на предлагането на Съединени американски щати за ваксини против COVID-19 , осведоми Би Би Си. Страната се бори с първото си прието огнище на вируса.

Близо 2,5 милиона души са се разболели от " тресчица " в Северна Корея и тя е под общонационално блокиране, съгласно държавните медии на страната.

Смята се, че е изключително уязвима, тъй като има малко проби или ваксини.

Байдън разгласи предлагането на конференция в Южна Корея.

" Предложихме ваксини освен на Северна Корея, само че и на Китай и сме подготвени да го създадем неотложно " , сподели американският президент. Той добави, че към момента няма отговор от страна на КНДР.
 Пандемията не отстъпва в Северна Корея
Пандемията не отстъпва в Северна Корея

Близо 2,5 млн. души са заболели

Изолираният режим на Северна Корея преди този момент отхвърли предложенията за ваксини от Covax, световната скица за шерване на ваксини, и от Южна Корея, както и съгласно известията отхвърли други предложения.

Режимът твърди, че сполучливо е запазил Covid отвън страната, като е запечатал границите й, макар че специалистите считат, че вирусът участва там от известно време.

Държавните медии предложиха медикаменти като билков чай, гаргара със солена вода и приемане на болкоуспокояващи като ибупрофен, до момента в който водачът на страната Ким Чен-ун упрекна чиновници в погрешно систематизиране на национални медицински запаси.

Китай също се бори да овладее вълна от инфекции от мощно излъчвания вид на Omicron, като десетки милиони хора са под някаква форма на блокиране.
 Байдън и Юн Сук Йел обмислят още военни учения на фона на напрежението в Северна Корея
Байдън и Юн Сук Йел обмислят още военни учения на фона на напрежението в Северна Корея

Двамата водачи осъдиха остро нуклеарните опити на КНДР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР