Президентът Джо Байдън е съгласен, че държавният секретар на САЩ

...
Президентът Джо Байдън е съгласен, че държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Байдън е съгласен, че Блинкън трябва да отложи пътуването си до Китай

Президентът Джо Байдън е склонен, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън би трябвало да отсрочи своето пътешестване до Китай след откриването на китайски шпионски балон на огромна височина над страната, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи пред кореспонденти на борда на " Еър форс уан " (Air Force One), че президентът е бил осведомен за балона във вторник. Тя сподели, че измежду Байдън и неговите съветници е имало консенсус, че Блинкън не трябва  пътува в този миг, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно Пентагонът заяви, че китайският шпионски балон се е придвижил на изток и се намира над централната част на страната, и че Съединени американски щати отхвърлят изказванията на Китай, че балонът не се употребява за наблюдаване, съобщи Асошиейтед прес.

Прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър отхвърли да даде детайлности за това къде тъкмо се намира балонът и дали наново се обмисля той да бъде свален. Официални представители обявиха, че военните са изключили този вид заради евентуални опасности за хората на земята.  Райдър сподели, че балонът се е намирал на височина към 18 000 метра, бил е маневрен и е трансформирал курса си. Генералът добави, че сега балонът не съставлява опасност.

Посещението на Блинкън ще се състои по друго време, незабавно щом събитията го разрешат, съобщи почитан чиновник от Държавния департамент, представен от ДПА. Вашингтон също по този начин сподели, че е взел под внимание, че Китай е изразил страдание, " само че наличието на този балон в нашето въздушно пространство е очевидно нарушаване на нашия суверенитет, както и на интернационалното право ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР