Президентът Джо Байдън е дал положителна проба за Covid-19 и

...
Президентът Джо Байдън е дал положителна проба за Covid-19 и
Коментари Харесай

К-19 хвана в лапите си Джо Байдън, дават му Paxlovid

Президентът Джо Байдън е дал позитивна проба за Covid-19 и изпитва „ леки признаци “, сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер в четвъртък, представен от CNN.

" Тази заран президентът Байдън даде позитивна проба за COVID-19. Той е изцяло имунизиран, с две бустерни дози и изпитва доста леки признаци. Той стартира да приема Paxlovid. В сходство с напътствията на федералната организация за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), той ще се изолира в Белия дом и ще продължи да прави всичките си отговорности през това време ", сподели тя.

Това е първият път, когато 79-годишният Байдън дава позитивен тест за Covid-19. Последният му отрицателен тест беше във вторник, съгласно Жан-Пиер, която добави, че президентът на Съединени американски щати приема Paxlovid.

Paxlovid е антивирусно лекарство на Pfizer и се предлага посредством позволение за незабавна приложимост от Американската администрация по храните и медикаментите за лекуване на лек до сдържан Covid-19 при хора на 12 и повече години, които са изложени на висок риск от тежко заболяване. Изисква лекарско наставление.

Байдън получи първите си две дози от имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNTech преди встъпването си в служба през януари 2021 година, първата си бустерна ваксина през септември и втората си бустерна имунизация на 30 март.

Поради възрастта си Байдън е изложен на нараснал риск от по-тежък случай на Covid-19, макар че американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите споделят, че при възрастните, които са изцяло имунизирани и с бустерна доза, доста намалява риска от хоспитализация и гибел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР