Президентът да посочи точно кои пари да спре правителството, след

...
Президентът да посочи точно кои пари да спре правителството, след
Коментари Харесай

Президентът да каже точно кои пари да спра, настоя Борисов

Президентът да уточни тъкмо кои пари да спре държавното управление, откакто насочва рецензии, че се харчи. Това изиска министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Лъки. Изказването си Борисов направи още веднъж с включване онлайн във обществените мрежи и е отговор на изявлението на Радев от през вчерашния ден.

Много бих желал, когато идващия път президентът се изрича, да каже кои пари да спрем. Той споделя, че се харчат доста пари. Да каже: " Борисов, неотложно стой 106 млн. лева на месец за пенсионерите, 15% нарастването на служителите на реда, стой двойното нарастване на заплатите на учителите, стой парите за кметовете ", разяснява Борисов и в границите на изявлението си продължи с изброяването на благоприятни условия - парите за хората на първа линия, за ограниченията 60/40, 80/20 и 75/0, или за автомагистралите " Хемус " и " Струма ", пътищата Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, Автомагистрала " Европа ".

Харчели се пари. Изброих несъмнено 5 милиарда лева в тези планове и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите страни в какви тежки условия са. В България с майсторско ръководство сега сме добре и бизнесът работи ", добави той, с ангажимента, че въпреки и по-трудно, само че се работи и строи.

Нека да каже кои да спра и ще ги спра. И да каже също кое съсловие сме облагодетелствали, обърна се задочно към президента Борисов. 10 години той бил най-стиснатия в страната, само че не инцидентно по тази причина сме били в чакалнята на Еврозоната, съгласно премиера. Той се възпротиви и на " нашите всезнайковци " - неговите критици, които знаели повече от Кристин Лагард и Кристалина Георгиева и по тази причина го подлагали на критика.

Премиерът е на ревизия в Лъки, придружаван от зам.-регионалния министър Николай Нанков. Двама разгледаха укрепителни действия и ремонтирани улици в град Лъки.

Борисов още веднъж разяснява и ремонта към Рилския манастир, поради който претърпя доста рецензии.

" Природата ни е доста красива, само че скалите са ни доста неприятни. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да стартират да падат... " 53 млн. лева са дадени за това, а парите са по сметките на кметовете, които би трябвало да вършат публичните поръчки. Не желая да ме държат виновен за всеки паднал камък ", уточни Борисов.

Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и повреди, стана ясно още от думите на Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР