Президентът да назначава правителството в оставка за служебно до провеждането

...
Президентът да назначава правителството в оставка за служебно до провеждането
Коментари Харесай

Славов: Президентът да назначава правителството в оставка за служебно до нови избори

Президентът да назначава държавното управление в оставка за служебно до провеждането на нови избори. Това предложи правосъдният министър Атанас Славов в предаването " Тази заран " по БиТиВи.

" Когато освобождаваш предварително, ти изпълняваш упования, а когато избираш, ти инвестираш в доверие. " Така правосъдният министър изясни за какво сегашният Висш съдебен съвет може да освободи Гешев, само че не е редно да избира нов основен прокурор.

За разкритията за " Осемте джуджета " Славов сподели, че следва да забележим какво ще се случи.

Когато приказваме за промени на конституцията, е наложително присъединяване на политическите сили, само че когато става дума за избор, те би трябвало да стоят на отдалеченост, счита Славов.

Много е значимо да имаме механизъм за надзор на основния прокурор, твърди той. Очевидно е, че конфликтът с Гешев стана мотив за сигналите против Сарафов, само че дали те са основателни, занапред ще се разбере, сподели правосъдният министър.

Според него огромното обръщение от визитата на Зеленски е, че ние поддържаме с каузи Украйна. " Аз се надявам военната помощ да не е вест, да стане нещо непрекъснато ", сподели Славов.

Ние не отслабваме нашите отбранителни качества, а заменяме остаряло оръжие с ново, твърди той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР