Президентът да насрочи нов избор за общински съветници в община

...
Президентът да насрочи нов избор за общински съветници в община
Коментари Харесай

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

Президентът да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково, предлага в свое решение Централната изборна комисия (ЦИК).
 
В решението се показва, че в ЦИК е постъпила кореспонденция от Общинска изборна комисия (ОИК) – Хасково. Към преписката е приложено копие на решение от 9 април т.г. на ОИК – Хасково, с което уведомява ЦИК да направи предложение до президента за насрочване на нов избор за общински съветници в община Хасково.
 
Приложено е и копие на решение на Върховния административен съд (ВАС), с което оставя в действие решение от 1 февруари по разказа на Административен съд – Хасково за оповестяване за нереален изборът на общинските съветници в община Хасково от създадените на 29 октомври 2023 година избори, разгласен с решение от 30 октомври 2023 година на ОИК – Хасково.
 
В решението на ЦИК написа, че решението на Върховен административен съд е дефинитивно, заради което според Изборния кодекс е налице съображение за производство на нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково.
 
На 8 април Върховен административен съд остави в действие решението на Административен съд – Хасково, с което разгласи за нереален избора на общинските съветници в община Хасково. До това решение се стигна, откакто в началото шест партии и обединения желаеха анулиране на вота поради нарушавания.
 
Административният съд в Хасково разпореди наново броене на изборните резултати от всички 151 секции в общината и съдебно-статистическа експертиза.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР