Байдън се отправя към Индия за срещата на върха на Г-20

...
Президентът Байдън се отправя към Индия в четвъртък за срещата
Коментари Харесай

Президентът Байдън се отправя към Индия в четвъртък за срещата на върха на Г-20, където ще представи посланието, че икономиката на Америка е силна и ще се стреми да укрепи или да управлява връзките между най-големите икономики в света. Пътуването на президента официално е осъществено, след като той даде отрицателен тест за COVID-19 в четвъртък.

Не беше сигурно, че г-н Байдън ще успее да направи пътуването, след като първата дама Джил Байдън даде положителна проба за COVID-19 в понеделник. Белият дом каза през цялата седмица, че президентът оттогава е направил множество тестове за COVID-19, всички от които досега са били отрицателни. Към сряда следобед той не е изпитвал никакви симптоми, според прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

г-н Байдън ще носи маска на закрито в продължение на 10 дни след излагането и ще тества „редовно“, каза Жан-Пиер пред репортери в сряда. Белият дом не е предложил никакви планове за извънредни ситуации, ако президентът даде положителен тест на път за или в Индия.

Украйна, въпреки че Русия и Китай са членове на Г-20. Срещата идва, след като Русия нанесе смъртоносни въздушни удари по Киев малко преди пристигането на държавния секретар Антъни Блинкен в столицата на Украйна.

„Тези брутални руски атаки подчертават колко е важно да продължим да подкрепяме народа на Украйна, докато той защитава територията си срещу непровокирана, неоправдана руска агресия“, каза Жан-Пиер в сряда.

В същото време в Киев Блинкен обяви нов пакет от помощ от 1 милиард долара за Украйна, нещо, което г-н Байдън вероятно също ще подчертае.

Г-20 е възможност за г-н Байдън да се срещне един на един с другия свят лидери и управляват икономическите отношения между страните, както и по-широки глобални цели. САЩ настояват за нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия, ключови играчи в Близкия изток.

Срещата на върха в Индия също е политическа възможност за г-н Байдън, чийто рейтинг на одобрение се бори. Тази седмица кампанията на Байдън обяви нова реклама, подчертаваща лидерството на президента на световната сцена. Рекламата ще бъде пусната в щати на бойното поле в "60 минути" на CBS, докато президентът е на срещата на Г-20.

Г-20, която се състои от 19 нации и Европейския съюз, представлява приблизително 85% от световния брутен вътрешен продукт или БВП.

Въпреки забавянето на инфлацията, много американци все още се борят с високите цени, растящите сметки

Но американската икономическа история след COVID-19 не е блестяща история за много американски семейства, според проучване на CBS и други. По-голямата част от американците имат негативна представа за състоянието на икономиката, до голяма степен благодарение на инфлацията, която расте по-бързо от заплатите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР