Байдън хвали Рик Скот след пренебрежението на Десантис: „Искам да благодаря на сенатора“

...
Президентът Байдън похвали в събота сенатор Рик Скот (R-Fla.), докато
Коментари Харесай

Президентът Байдън похвали в събота сенатор Рик Скот (R-Fla.), докато посещаваше Флорида след урагана Идалия, след като беше пренебрегнат от губернатор Рон ДеСантис.

„Много съм доволен, човекът, с когото изобщо не сме много съгласни, изтъкнатият бивш губернатор и старши сенатор, той дойде, говори с мен и с вие всички [за] каква невероятна работа върши федералното правителство и намирам това за успокояващо“, каза Байдън в забележки в Live Oak, Флорида. „И така, мисля, че можем да съберем всичко това заедно, наистина го правя. ”

Байдън имаше предвид Скот, който се срещна с него по-рано същия ден, за да обсъдят усилията за реагиране на урагана. Байдън каза пред репортери, че не е разочарован, че ДеСантис не се присъедини към посещението.

„Не, не съм разочарован. Може да е имал други причини“, каза президентът. „Но той наистина ни помогна да планираме това, той седна с FEMA и реши къде трябва да отидем, къде ще бъде най-малко разрушително.“

Президентът отбеляза също, че той е „бил във връзка“ с ДеСантис, без подробности.

Офисът на ДеСантис в петък каза губернаторът не е имал планове да се срещне с Байдън, твърдейки, че срещата на двамата може да затрудни реакцията на щата при бедствия. Докато напускаше Белия дом за Флорида, Байдън каза пред репортери, че не знае какво се е случило със срещата му с ДеСантис.

„Не знам. Той няма да бъде там", каза Байдън. Двамата взаимно се договориха за мястото за посещението на президента по-рано тази седмица и екипът на DeSantis не даде по-подробни причини защо той е отказал да се появи и не е казал на администратора на FEMA Deanne Criswell, преди да излезе публично.

„Това, което мога да кажа е, че знам, че губернаторът и президентът са разговаряли, докато бях на място с губернатора в четвъртък, и губернаторът не е дал индикация по това време, че няма да се срещне с президента“, Крисуел каза.

„Разбира се, той е добре дошъл да бъде с президента днес“, добави прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Междувременно Скот и Байдън си направиха комплименти един на друг и напред, докато сте на земята.

„Мога ли просто да кажа нещо набързо за това, което направи президентът? Първо, президентът свърши страхотна работа с ранната декларация, преди бурята да удари брега“, каза Скот. „Това беше голяма работа. Това помогна на всички тези първи реагирали.“

„И след това колко бързо одобрихте чрез FEMA индивидуалната помощ, обществената помощ.. Беше голяма работа за хората“, продължи той. „Това не са богати общности. Много от тях се борят... Искам да ви благодаря, че направихте това много бързо.“

Байдън отговори: „Искам да благодаря на сенатора. Той ми даде цялата информация, от която се нуждаех. Казах му, че сме тук толкова дълго, колкото е необходимо.“

Двамата имаха нестабилни отношения през последната година.

Президентът често критикува политически предложения, публикувани миналата година от Скот, в който сенаторът предложи закриване на правителствени програми като социално осигуряване и медицинска помощ на всеки пет години. Байдън се прицели в Скот в многобройни речи относно възгледите му за програмите и раздаде брошури с плана на Скот за забележки, които членовете на публиката да прочетат.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео , насочете се към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР