Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов е обявил събиране

...
Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов е обявил събиране
Коментари Харесай

Нинова: Първанов събира ново ляво обединение

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов е оповестил събиране за ново ляво обединяване. Поканени са АБВ – Румен Петков, „ Изправи се, България ” – Мая Манолова, „ Движение 21 " – Татяна Дончева, „ Българска прогресивна линия ” – Красимир Янков, „ Нормална страна ” на Кадиев и „ Мир ” на Симеон Славчев. Това обяви на конференция в понеделник водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
Прочетете още
„ Виждаме, че ръководителите на тези обединения са някогашни членове на нашата партия. Важно е това обединяване към какво ще се случва, какви хрумвания има. Всички тези наши някогашни приятели са напуснали партията преди нашето управление ”, посочи Нинова.

„ Положихме старания да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха собствен народен представител в предишния парламент. С Татяна Дончева направихме опит за коалиция, до момента в който не стигнахме до нейното изискване да променим името на партията на Българска социалистическа партия – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, откакто не завоюва изборите. Георги Кадиев беше наш народен представител в предишния парламент ", сподели още водачът на левицата.

„ Отсега виждаме спорни послания. Г-н Първанов споделя, че трябвало обединяване за смяна и нови лица под формата на лява коалиция. Татяна Дончева го оборва и споделя: „ Не коалиция, а обединен индивид ". Костадин Паскалев споделя, че кани Българска социалистическа партия в новото ляво обединяване, Дончева го оборва и споделя, че са опция на Българска социалистическа партия. Паскалев споделя управлението на Българска социалистическа партия да си извърши отговорностите и да приказва за ляво обединяване. Дончева приканва за промяна на управлението и тогава да се приказва за нови диалози ", изясни още Корнелия Нинова. 

Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите да търси обединяване в ляво, безапелационна е тя.

„ Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединяване вляво си заслужава, само че е значимо върху какво стъпва ", разясни водачът на левицата.

Тя прикани някогашните членове на партията да се върнат в Българска социалистическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР