Президент на България изключи варианта да отидем на предсрочни избори.Знам

...
Президент на България изключи варианта да отидем на предсрочни избори.Знам
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Правителство ще има, но при едно условие

Президент на България изключи разновидността да отидем на предварителни избори.

„ Знам какво се случва на договарянията, беседвам с водачите и с двете страни. Не са докарани договарянията до имена на министри. Преговорите са на кардинална основа, за доста по-важни неща ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” по Нова Тв Росен Плевнелиев, президент (2012-2017).

„ Не е правилно, че една или друга кандидатура сега стои на масата ”, добави Плевнелиев.

" Случва се това, което не направихме преди година и половина, след четвъртите подред избори, имаше контактна група, двамата с господин Паси предложихме тъкмо този метод. Беше ясно, че няма доверие сред водачите. И тогава и в този момент се знаеше какво би трябвало да се направи, по какъв начин и кой да го направи. Тогава едни леви популисти отхвърлиха да договарят, тъй като не желали да вършат нищо с ГЕРБ. Сега сме както преди 15 месеца – известно е какво и по какъв начин, въпросът към този момент не стои с кой. Няма с кой различен. Кирил Петков и Асен Василев тогава отхвърлиха да договарят с нас като контактна група ”, напомни Плевнелиев, написа novini.bg.

По думите му държавно управление ще има, само че при едно изискване. „ Дали Борисов от една страна, и Петков и Василев от друга, са разбрали, че решенията за бъдещето се крият в научените уроци от предишното. И дали те са научили уроците от предишното ”, коментира Росен Плевнелиев.

Той изясни, че на договарянията се трансформира правилото, на който се разпределя властта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР