Презастрояването на централната градска част и районите на Пловдив ще

...
Презастрояването на централната градска част и районите на Пловдив ще
Коментари Харесай

Презастрояването на Пловдив ще продължи и при новия ОУП, ако бъде приет в този вид

Презастрояването на централната градска част и регионите на Пловдив ще продължава, в случай че се одобри изменението наОУП на Пловдив във типа, в който е препоръчан за разискване в Общинския съвет. Това е мнението „ Съюз за Пловдив “по мотив на териториите в покрайнините на Пловдив, чиито притежатели не могат да влагат, до момента в който локалната управане изготви устройствени проекти.

Сред кварталите са местността „ Терзиите “ сред Прослав и Коматево и индустриална зона – изток в Остромила.

„ Община Пловдив е втора по величина на население и една от най-малките по територия. Всички приказваме за разширение на града и изгодите от присъединение на прилежащите обитаеми места, като сега се приготвя референдум в Белащица. Но истината е, че и даже опциите, които градът ни има в крайните точки на общината за ориентиране на вложенията и извеждане на строителството в периферията, освен не се употребяват, а в противен случай, с новия Общ устройствен план този развой се блокираза доста години напред “, твърди водачът на партията Дани Каназирева.

Тя показва, че ще бъде позволена голяма неправда, в случай че не се в профил сериозен пропускотносно неурбанизираните територии, за които в Общ устройствен план са заложени специфични условия-

По в този момент препоръчаните текстове в Правилника за използване на Общ устройствен план, който е негова неразделна част,Общината следва да изготви цялостни ПУП-ове за цели зони или по този начин наречените устройствени модули.

„ На процедура се получава неуместна картина – вкарва семораториум за действане на обособени ПУП-ове тъкмо в периферията на града, където в Общ устройствен план се предвижданискоетажно строителство и висок % зеленина. Според мен една от главните цели при приемането на Общия организационен проект би трябвало да бъде да озаптим капиталовия интерес в централната част и урбанизираните зони в жилищните комплекси. Но се прави точнообратното – инвестиционниятнагон е оставенда се вихри в старите елементи на Пловдив.Къде е логиката да вземаме сходно нецелесъобразно и спорно решение? “, споделя Каназирева.

Тя предлага срокътза подробните устройствени плановеда бъде променен на 9 месеца вместо посочените 5 години.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР