Презапасяване с предпазни средства и укрепване на болниците. Това нареди

...
Презапасяване с предпазни средства и укрепване на болниците. Това нареди
Коментари Харесай

Заради ръста на заразените с COVID-19 у нас укрепват капацитета на болниците

Презапасяване с защитни средства и подсилване на лечебните заведения. Това подреди министър председателят Бойко Борисов поради увеличаващия се брой инфектирани с COVID-19 у нас през последните седмици

Борисов се срещна през днешния ден с Националния действен щаб.
Няма да се постановат спомагателни противоепидемични ограничения, безапелационни са щабът и държавното управление.
Но поради предстоящата втора вълна би трябвало да се усили потенциалът на лечебните заведения, с цел да могат те да поемат нуждаещите се от хоспитализация.
Борисов на среща с НОЩ: Болниците да се презапасят със защитни дрехи и маски Укрепването на главните лечебни заведения е единствен вид, в случай че популацията не желае по-твърди ограничения, разяснява ген. Мутафчийски
Оптимизиране на работата на лечебните заведения се постанова поради нараствания брой приети в болница. Те са над 400 за страната и над 100 в София, като потенциалът на Военномедицинска академия зад мен към този момент е напълнен.

По думите на премиера лечебните заведения би трябвало да си обезпечат задоволително дрехи, маски, очила и дезинфектанти.
Само през вчерашния ден новозараезните са 140, само че при рекордно огромен брой проби – над 4500. Излекуваните са 74, а умрелите – четирима.
140 нови случая на COVID-19 у нас Има четирима умряли
Активните случаи сега са над 2000. С растежа им пораства и броят на пациентите в болница. Това постанова увеличение на потенциала на лечебните заведения.

В София заболели с COVID-19 се одобряват в 9 лечебни заведения. Капацитетът е 311 кревати, от които – 226 за пациенти без затруднения, и 85 интензивни.

Капацитетът във Военномедицинска академия към този момент е привършен, съобщи ръководителят на щаба и шеф на болничното заведение ген. Венцислав Мутафчийски.

В болница „ Света Анна “ са свободни 6 от общо 35 кревати, само че процесът е динамичен и в границите на часове тези кревати може да се окажат незадоволителни.

В „ Пирогов “ също момента разполагат с кревати и имат подготвеност да разкрият спомагателни при неоибходимост.
Свободни места има и в инфекциозна, и в белодробната болница.

От тези лечебни заведения споделиха, че имат и задоволително защитни средства.

Засега лечебниците в София имат подготвеност да одобряват нови заболели, а при остра потребност – за 24 часа лечебните заведения могат да се реорганизират. Болните се разпределят от дежурния епидемиолог

От всички 140 нови случая на ковид у нас през последното денонощие 57 са в завода за авточасти в Смолян.
Заводът в Смолян с 57 инфектирани с COVID-19 няма да стопира работа Ще се извършват обаче единствено незабавни поръчки
От през днешния ден се възвръща активността в предприятието, в което работят 750 души. Ще се извършват само незабавни поръчки при строги противоепидемични ограничения.
Контактните лица на Григор Димитров в Хасково с негативни проби за COVID-19 22-ма индивида в града бяха под карантина до през днешния ден
Днес стана ясно и, че в Хасково няма инфектирани с COVID-19 след срещата с Григор Димитров. Под карантина бяха сложени 22-ма души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР