През зимната пауза във Формула 1 ще стартират преговорите между

...
През зимната пауза във Формула 1 ще стартират преговорите между
Коментари Харесай

Хамилтън и Мерцедес ще преговарят през зимата

През зимната пауза във Формула 1 ще започват договарянията сред Люис Хамилтън и Мерцедес за новия контракт на 7-кратния международен първенец. Британецът към този момент удостовери, че ще подпише нов договор с отбора, с който реализира най-големите си триумфи в международния шампионат.

“Ще подпишем нов контракт. Ще седнем дружно и ще обсъдим всичко в идващите два месеца ”, изясни Хамилтън. Шефът на Мерцедес Тото Волф пък изясни, че отборът няма да търси различен водач и че единият автомобил ще е “100 % ” за Хамилтън.

Тото обаче посочи, че договарянията с Хамилтън към момента не са почнали.
 Хамилтън отговори на коментара на Алонсо за купите Хамилтън отговори на коментара на Алонсо за купите
“Все още не сме дали началото на диалозите - изясни Волф. - Първо желаеме да довършим сезона и по-късно през зимата, когато е по-спокойно, тогава ще приказваме, както стана и предишния път, започнахме договаряния по време на празниците. За нас Люис е повече от водач. Той към момента не приказва за края на кариерата си, само че е значимо да обсъдим с него ролята му на дипломат на Мерцедес и другите ни спонсори, това ще е значимо за по-широката публика. ”
 Волф сподели с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул Волф сподели с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул
Във Формула 1 Хамилтън се е състезавал единствено с мотори на Мерцедес. Той дебютира през 2007 за Макларън-Мерцедес, а на идната година взе първата си купа с отбора на Рон Денис. От началото на 2013 Хамилтън е водач на Мерцедес и завоюва още 6 международни трофеи. Наскоро Люис призна, че не е имал предпочитание да работи с различен авто производител във Формула 1.
 Хамилтън ще договаря за нов контракт с Мерцедес Хамилтън ще договаря за нов контракт с Мерцедес
“Целта ми е да остана с Мерцедес. От 13-годишен се състезавам с Мерцедес. Мерцедес към този момент ми е като семейство, дружно сме в сполучливи и сложни времена ”, изясни Хамилтън.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР