През зимата цената на газа в Европа може да премине

...
През зимата цената на газа в Европа може да премине
Коментари Харесай

„Газпром“: През зимата цената на газа в Европа може да премине границата от 4 хиляди долара за хиляда кубически метра

През зимата цената на газа в Европа може да премине границата от четири хиляди $ за хиляда кубически метра, предвижда „ Газпром “ в канала си в Телеграм, предава Компанията отбелязва, че в този момент газът се търгува над 2500 $ на европейските спотови пазари.

„ Според консервативните оценки, в случай че наклонността се резервира, цените ще надвишават 4000 $ за 1000 кубически метра през зимата “, декларират от съветския газов колос.

Миналата седмица фючърсите на газ се търгуваха покрай 2100 $ и последователно нарастваха, като при започване на тази внезапно скочиха до 2450. В същото време, съгласно Асоциацията на операторите на газови инфраструктури на Европа, към 14 август запасите в европейските подземни складове са попълнени с 48,6 милиарда кубически метра, а като цяло европейските мощности са запълнени на 74,73 %.

„ За да доближат равнището на запълненост на хранилищата от началото на сезона на евакуиране 2019/2020 година, фирмите ще би трябвало да получат още 23,8 милиарда кубически метра “, разясняват от „ Газпром “.

Европейският пазар беше изправен пред газов колапс предходната година. Експертите отдават това на лимитираното предложение от главните снабдители, ниските равнища на претовареност на подземните складове и огромното търсене на полутечен природен газ в Азия.

Сега Европа продължава да е под напън заради продължаващото напрежение с съветския експорт. А през последните дни обстановката е повлияна от горещото време, което се откри в района, заради което производството на електрическа енергия от различни източници понижава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР