През зимата стомашно-чревният тракт изисква по-различни грижи и има няколко

...
През зимата стомашно-чревният тракт изисква по-различни грижи и има няколко
Коментари Харесай

6 лесни начина да опазите здравето на корема си през зимата

През зимата стомашно-чревният тракт изисква по-различни грижи и има няколко потвърдено ефикасни метода да го поддържате здрав.

Особено през зимата в организма най-често липсват витамини и други хранителни субстанции, които получаваме от сезонните плодове и зеленчуци. Това може да докара до чревни проблеми и да отслаби имунната система, което е рисково на фона на ширещата се болест. Ето за какво е извънредно значимо да спазвате вярната диета през студения сезон и да поддържате здравословно храносмилане.
Как да се спасим от синдрома на подутия корем?
Голяма част от хората имат един общ проблем - синдромът на подутия корем. Той се показва в чувство за непрекъсната тежест в корема и усе...
Прочети повече
Ето кои са 6-те най-ефективни метода да съхраните стомашно-чревния си тракт здрав тази зима:

1. Балансирана диета. През зимата просто би трябвало да включите всички значими хранителни субстанции в диетата си. Изберете тиква, моркови, цвекло, цитрусови плодове, които съдържат доста витамин С и укрепват имунитета в студено време. Яжте постоянно листни зеленчуци, зеле, подправки, брюкселско зеле и спанак.

2. Билки и подправки. Теса способни да подобрят храносмилането и да поддържат имунитета. Опитайте да ги добавите към чай, задушени зеленчуци. Добавянето на индийско орехче, куркума, кардамон, джинджифил, канела и карамфил към супата също може да помогне.

3. Добавете пробиотици. Включването на пробиотици в ежедневната ви диета може да поддържа салдото на потребните чревни бактерии. Също по този начин е добре да се ядат ферментирали храни.
Експерт: Киселото зеле пази стомаха и корема здрави
Киселото зеле е доста по-ценно и здравословно от прясното бяло зеле, споделя диетологът Андрей Золотарев. Зелето е богато на витамини, в...
Прочети повече
4. Избягвайте модифицирани и мазни храни. Ще би трябвало да намалите захарта, модифицираните храни и алкохола, в случай че желаете да контролирате храносмилането си. Тези нездравословни неща могат да нарушат салдото на бактериите в червата, което води до проблеми със стомаха.

5. Поддържайте водния баланс. Обикновено започваме да пием по-малко, когато е студено, а това не е вярно. Консумацията на задоволително вода ще помогне за премахването на всички отрови от тялото и ще поддържа имунитета. Ще разреши на клетките да действат вярно.

6. Не бъдете нервни. Стресът може да бъде нездравословен за храносмилателната ви система. Пробвайте да се откъснете от него, като практикувате йога, медитация или други извършения. слушайте музика, гответе храна, танцувайте. Занимавайте се с това, което ви доставя задоволство и сигурно няма да имате проблем с тревогата и напрежението, а това пък ще спомогне за здрав стомах и добър имунитет.

Крачките към здравия стомах и вътрешности са обикновени и могат да бъдат направени, стига да има задоволително предпочитание.
Популярна „ потребна “ хранителна добавка покачва риска от рак на белите дробове и стомаха
Храната би трябвало да обезпечава на организма всички минерали и хранителни субстанции, нужни за неговото обикновено действие, само че някои...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР