През зимата кожата ни е подложена на различни външни влияния

...
През зимата кожата ни е подложена на различни външни влияния
Коментари Харесай

Тези маски за лице ще ви предпазят от студа

През зимата кожата ни е подложена на разнообразни външни въздействия – мраз, вятър, напукване и изсушаване. За това е значимо да знаем какво може да подхрани кожата ни в дълбочина и укрепи защитните й механизми. Освен богатата на витамини диета, можем да помогнем на кожата си с комбинирани маски от голям брой натурални източници.

Ето и някои значими препоръки и хрумвания.

Сухата кожа постоянно е сензитивна и има незабавна потребност от хидратация, която да не я нервира и зачервява.

Вечер е добре да почиствате лицето и грима си с мек тампон, пропит с мицеларна вода. Леки гелове с алое и невен също оказват помощ за събаряне на замърсяването и утешение на раздразнението.
Как да се оправим със сухата кожа на лицето
Всяка жена желае да има красива и здрава кожа. Не е нужно обаче да давате големи суми за козметика. Можете сами да си я извършите с дом...
Прочети повече
Маска можете да си извършите като комбинирате настъргана краставица, намачкано авокадо и кисело мляко. Така си набавяте витамини и минерали, които защищават в дълбочина и вършат кожата мека и стегната.

Мазна кожа

Смесват се белтъка на едно яйце (пухкаво разбит) с лимон и есенциално масло от чаено дърво или мента.

Жълтъкът може да запазите за различен вид маска: жълтък с мед и зехтин.

Тези комбинации контролират отделянето на себум от кожата и управляват мастните жлези. Кожата ви ще е уравновесена и здрава.
Натурални маски против бръчки към очите
Кожата под очите изисква специфични грижи, защото е доста по-тънка, в сравнение с останалата част от лицето, по-лесно се поврежда и изсъ...
Прочети повече
Ако желаете надълбоко да почистите кожата си и да премахнете насъбрания себум, това е концепция за домакински ексфолиант. Смесват се смляно кафе, кафява захар и кокосово масло и се втриват добре в кожата, след което се измива с топла вода, с цел да се отворят порите. Почистете замърсяванията и затворете порите си с хладка вода и хидратиращ крем.

Когато излизате на открито

Определете типа си кожа при експерт и вижте кои натурални масла работят за вас. Можете да употребявате бадемово масло през зимните месеци, когато знаете, че ще се излагате дълго на мраз, или какаово масло след слънце.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР