През зимата изборът ни на плодове е по-ограничен, въпреки че

...
През зимата изборът ни на плодове е по-ограничен, въпреки че
Коментари Харесай

Безопасни ли са замразените плодове

През зимата изборът ни на плодове е по-ограничен, макар че към този момент на пазара може да намерим съвсем всичко когато и да е на годината - против съответната цена, несъмнено. Затова мнозина избират замразените плодове, които са елементарен вид да заситим глада си за ягоди през януари да вземем за пример. 
 Акари в ягодите - видеото, което ще ни откаже да ядем вкусните плодове
Видеото, което ще ни откаже да ядем ягоди

Всички дребни буболечки, които не виждаме

Ако не сме съумeли да си замразим пресни плодове тогава, когато им е бил сезонът, а разчитаме на пакетите от фризерите в магазина, би трябвало да знаем, че те са най-хранителни незабавно след откъсването си. Но в случай че са били замразени скоро по-късно, могат да запазят по-голяма част от потребните си субстанции, в сравнение с когато се транспортират дълго и по-късно престояват по щандовете.

Замразените плодове също по този начин са по-икономичната алтернатива за мнозина, тъй като устоят по-дълго, можем да ги съхраняваме даже с месеци и когато ни се прияде, да си вземем толкоз, колкото желаеме. И остатъкът няма да отиде на боклука. Те са и предварително нарязани и подобаващи за бърза консумация, с което покачваме възможностите си да похапваме повече плодове или пък да си вършим постоянно здравословни смутита.
 Снимка 647901

Плодовете обаче са и един от главните способи да се заразим със салмонела, ешерихия коли или листерия. Затова е значимо когато са пресни, постоянно да ги измиваме добре преди да ги ядем. И тук идва рискът, в случай че избираме замразените.

Най-често заразяването на плодовете с болестотворните бактерии става още при тяхното развъждане и е обвързвано със заразяване на водата, с която се поливат. А при спомагателни обработки като пакетиране рискът от заразяване се покачва. И при незадоволително измиване на плодовете, те може да попаднат инфектирани във фризерите.
 Снимка 647900

При плодовете шансът за това обаче е по-малък, в сравнение с при зеленчуците, тъй като високата киселинност и наличие на захар прави доста малко евентуално прекарването на бактериите при минусови температури.
 Сушените плодове, питателните им качества и по какъв брой би трябвало да ядем
Колко са потребни сушените плодове

Защо да внимаваме с тях

Затова до момента в който зеленчуците е мощно целесъобразно да преминат термична обработка, преди да се употребяват, плодовете можем да си похапваме непосредствено от пакета или откакто се размразят, предава Eat This, Not That.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР