През зимата автомобилите изискват загряване, което е важно не само

...
През зимата автомобилите изискват загряване, което е важно не само
Коментари Харесай

Бързо загряване на автомобила: няколко ефективни трика

През зимата колите изискват загряване, което е значимо освен за комфорт в салона, само че и за постоянното действие на всички системи. Разказваме ви за един елементарен и бърз метод, до който опитните водачи сполучливо прибягват.

Много хора считат, че при загряване на мотора е належащо да се изключат другите потребители на сила. Но не е по този начин. Допълнително натоварване би трябвало да се сътвори посредством включване на късите светлини. Това ще направи допустимо загряването на мотора малко по-бързо. Друг трик е включването на отопление на задното стъклото.

След това можете да излезете от колата, да оставите мотора да работи на луфт и през това време да подготвите колата, като я почистите от снега. Необходимо е колата да работи " на луфт " от две до четири минути. След това можете да тръгнете. Но е значимо в началния стадий на придвижване да не се претрупва колата, т.е. да се кара на ниски обороти.

Въпреки че някои специалисти настояват, че шофирането със леден мотор е недопустимо, пробно е потвърдено, че силовият елемент се загрява по-бързо по време на придвижване. По това време главните системи стартират да работят, като последователно покачват температурата.

Веднага щом температурата на мотора доближи 50–70 ° C, можете да включите парното на едно разделяне и когато се доближи работната температура, увеличете отоплението колкото е належащо. Не се предлага неотложно да настройвате парното в салона на оптималната мощ, защото това може единствено да забави отоплението в купето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР