През юни ще стане една година, откакто Венета, която е

...
През юни ще стане една година, откакто Венета, която е
Коментари Харесай

Майката на певицата Веси Бонева: Вече година минавам по „ко...

През юни ще стане една година, откогато Венета, която е майка на певицата Веси Бонева, би трябвало да влиза в дома си в квартал Коматево през прозореца. Причината за неудобството е неин комшия, който блокирал достъпа до входа на жилището й с построена желязна врата.

Тъй като Венета Бонева е роден войник, тя е измислила метод да се приспособи към неприятната обстановка и макар дискомфорта продължава да се стреми да потвърди правотата си. Тя е сложила стълба пред прозореца, който гледа към улицата, качва се и слиза по нея най-малко 20 пъти на ден, с цел да се прибере или излезе от у дома. От вътрешната страна пък основната роля в тази “трагикомедия”, както самата тя дефинира протичащото се към този момент съвсем година, поема ръчно скована дървена стълбичка с няколко стъпала от летви.

С времето Венета към този момент е придобила опита на планинар,

защото това е единствената опция за достъп до стаите в къщата и да стигне до работното си място, което е в двора - фризьорски салон.

Истинската врата на дома й се намира в профил, само че до нея е невероятно да се стигне. Все отново майката на певицата има достъп до двора си, който е в задната част на парцела.

​Сред пострадалите се оказва и нейното голямо бяло пухкаво куче, което Венета няма по какъв начин да изведе на открито, защото интервенцията по вадене и прибирането на животното през прозореца ще е извънредно сложна, даже невъзможна.

Междусъседската война стартира от 21 юни предходната година, когато

съседът Илия инсталира желязната врата,

с която блокира естествения метод на живот на Венета Бонева. След поредност от кавги и разправии тя е принудена да влиза в къщата като в пещера.

Самата певица и майка й са подавали неведнъж сигнали до управляващите, само че решение на казуса към днешна дата към момента няма, което, съгласно думите на Венета, е неуместно.

Тя населява първия етаж на къщата. Вторият е закупен от друго семейство, като сега там живее самотна бабичка. Венета е собственичка на по-голямата част от земята. Дворното място отляво на къщата, с нейно позволение, е закупен от Илия. Там направил магазин и баничарница. Отпред почнали да се събират всевъзможни квартални компании, да подвигат звук и да пият. Последвали безчет безсънни нощи. Венета е подавала сигнали в полицията, а съседът пък отвръщал, като изпращал да й вършат инспекции от всевъзможни места по отношение на работата й.

Съседът Илия казвал, че Венета нямала право да минава около къщата си, тъй като входът й бил на друго място от това по архитектурен проект. Още през далечната 1964 година нейните баба и дядо изместили входа и по този начин вместо начело, той станал откъм гърба. Оттогава обаче са минали десетилетия, има нови нотариални актове, нови чертежи и всевъзможни други документи. „ Всяка направена от мен смяна в тази къща е документирана и законна “, сподели пред медията ни майката на Веси Бонева. Нейният имот е в кадастъра и има всички нужни документи.

Венета разяснява, че въпросът сред нея и съседът й е предмет на следствие от прокуратурата в Асеновград и се надява на скорошна развръзка.

„ Вече година минавам по „ коридорите на Аушвиц “, сподели тя, показвайки ни тясното пространство, оградено с ламаринени платна, сред поставената от Илия желязна врата и нейната, която към този момент действително не се употребява.

„ Въпреки всичко имам вяра, че ще има правдивост и че най-сетне ще се стигне до края на сагата “, съобщи с оптимизъм майката на певицата и уточни, че юристът й също работи доста интензивно.

Случаят с Боневи нашумя по Коледа предходната година. Тогава Веси разгласява видеоклип в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин се катери по металната стълба и прескача през прозореца с новороденото си бебе в ръце. Написа и ядосан текст към него: " Да не мога да се прибера с детската ми количка за Коледа или да изведа обичаното ми куче на разходка, ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО и още веднъж: НЕ Е ЧОВЕШКО, СЪЖАЛЯВАМ! Институциите ги чакаме към този момент 6 месец да решат този проблем. Все още нямаме съответен отговор и по тази причина се наложи да занимавам всички вас с този ужасяващ за мен и моето семейство проблем! ".

Тогава последва отговор под обявата от самия комшия Илия, в който той изяснява, че

за метода има контракт, който подписал с майка й


и че не желае през парцела му, за който бил платил значително пари, да минават непознати хора. Написа още, че Венета в нарушена на закона е затворила входа си начело и си е присвоила общи елементи, като не е спазила даден й период да отвори входа си. " Виновна за всичко е единствено майка ти, не аз ", уточни още той.

Заради междусъседските разправии и тестванията певицата се прибира рядко, още повече че се постанова в това да взе участие и дребният Дариел.

Но Венета постоянно ги чака. Има специфична детска стая, има бебешки панер. Бабата на малчугана е основала всички условия той да се усеща удобно. А от цялостното благополучие ги дели една желязна врата и правосъдно решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР