През юни 2022 година Тайланд стана първата страна в Югоизточна

...
През юни 2022 година Тайланд стана първата страна в Югоизточна
Коментари Харесай

Чианг Май - туризъм и бизнес с марихуана след легализацията й в Тайланд

През юни 2022 година Тайланд стана първата страна в Югоизточна Азия, в която използването на марихуана стана законна. Преди декриминализацията тя бе класифицирана десетилетия наред като лекарство от категория 5. Тогава държавното управление раздаде милион безвъзмездни растения марихуана на локалните поданици, a министърът на публичното опазване на здравето Анутин Чарнвиракул сподели, че човек не би трябвало да употребява растението и „ да седи и да се усмихва пo през целия ден, без да си изкарва прехраната и без съответно схващане “. Все отново тастенията са законни единствено в случай че имат не повече от 0,2% THC.

Докато Чианг Майе развива канабис-туризъм, в Амстердам взеха решение да забранят пушенето на марихуана на публични места в историческите региони на града, поради отрицателните последствия от всеобщия канабис-туризъм. Местните се оплакват от пияни и напушени с марихуана. Този вид туризмът притегля наркодилъри, нараства проведена престъпност, контролираща незаконния импорт на опиати в Нидерландия.

10 неща, които туристите би трябвало да знаят за канабиса в Тайланд

1. Пренасянето на семена или елементи от растението канабис от и до Тайланд за персонални цели не е позволено.

2. Отглеждането на канабис е законно, само че се изисква регистрация в приложението „ PLOOK GANJA “ на администрацията по храните и медикаментите или посредством държавния уеб страница.

3. Използването на цветни пъпки на канабис за проучване, експорт, продажба и обработка за търговски цели изисква публично позволение.

4. Лица под 20 години, бременни дами и кърмещи дами нямат право да употребяват канабис, с изключение на под наблюдението на здравни експерти.

5. Притежаването на дестилат, съдържащ повече от 0,2 THC и синтетичен THC изисква позволение.

6. Ястия, съдържащи канабис, се оферират в оторизирани заведения за хранене.

7. Одобрените здравословни артикули с канабис са налични посредством характерни канали.

8. Пушенето на канабис на публични места, в това число учебни заведения и търговски центрове, е нелегално.

9. Избягвайте да шофирате след консумация на храна или здравословни артикули, съдържащи канабис.

10. Тези, които имат съществени нежелани здравословни последствия от канабиса, би трябвало неотложно да посетят доктор за лекуване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР