През юни 2019-а година индустриалното производство в еврозоната и в

...
През юни 2019-а година индустриалното производство в еврозоната и в
Коментари Харесай

Евростат отчита спад на индустриално производството в целия ЕС през юни

През юни 2019-а година индустриалното произвеждане в еврозоната и в целия Европейски съюз се намали доста внезапно, заличавайки опита за напредък, регистрира месец по-рано, като в това време производството в България също означи доста мощен спад, отбелязвайки намаляване за четвърти следващ месец. Това демонстрират данни на Евростат, съобщи БНР.

Производството в границите на еврозоната се сви през юни с 1,6% по отношение на май, когато се увеличи с 0,8%, до момента в който прогнозата на финансовите пазари за намаляване с 1,5 на 100. Това съставлява намаляване на индустриалното и промишлено произвеждане за трети от последните четири месеца и е следващ знак за съществуването на криза в индустриалния бранш на фона на продължаващото комерсиално напрежение в светове проект и най-много по оста САЩ-Китай.

В рамите на еврозоната спад с цели 4,0% регистрираха средствата за произвеждане, до момента в който производството на недълготрайни потребителски артикули се намали с 2,8%, производството на артикули с дълготрайна приложимост се сви с 1,2% и енергийното произвеждане - с 0,2 на 100. Спрямо година по-рано индустриалното произвеждане в еврозоната се сви през юни с 2,6% след спад с 0,8% през май и упования за по-скромно намаляване с 1,5 на 100. Производството на годишна база в района на единната валута набъбна за последно през предишния ноември.

Евростат показа аналогични слаби данни за индустриалното произвеждане и в целия Европейски Съюз и много слаби данни в границите на България. Производството в Европейски Съюз се намали през юни с 1,5% по отношение на май, когато набъбна с 0,9%, като на годишна база индустриалното произвеждане се сви с 1,9% след анемично покачване с 0,1% месец по-рано. Според данните на Евростат индустриалното произвеждане в България се намали през юни с 1,9% по отношение на май, когато се сви с 0,4%. Това значи, че промишленият бранш в нашата страна продължава да изпитва компликации за четвърти следващ месец след мощния напредък при започване на годината (с 3,6%през януари и с 1,6% през февруари).

На годишна база индустриалното произвеждане в България се намали през юни с цели 3,5% след покачване с 0,9% през май, Това съставлява първо понижаване на производството в нашата страна за актуалната година и най-солиден спад от 2013-а година насам. По този индикатор нашата страна се подрежда на шесто място измежду страните-членки на Европейски Съюз с най-силни намаления на промишленото произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР