През юли в област Враца са регистрирани 51 пътно-транспортни произшествия,

...
През юли в област Враца са регистрирани 51 пътно-транспортни произшествия,
Коментари Харесай

Кървава статистика: 12 души са ранени при 51 катастрофи във Врачанско през юли

През юли в област Враца са регистрирани 51 пътно-транспортни катастрофи, от които 9 са тежки, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
При злополуките са ранени 12 души. В съпоставяне със същия месец на миналата година, произшествията са били с 28 по-малко, починалите са с 1 по – малко, а ранените са с 7 по-малко.
През месеца за открити нарушавания на водачите са формирани 606 акта, 1 645 елементарни фиша и 2 674 електронни фиша, издадени за открити нарушавания на скоростта.
Полицаите са заловили 23-ма водачи, използвали алкохол и седнали зад кормилото. За неизползване на предпазни колани и каски са наложени 133 санкции, за недееспособност – 10, за шофиране без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ – 24.
През месеца са издадени 170 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по Закона за придвижване по пътищата, като са прекъснати регистрациите на 9 автомобила. Проведени са 39 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижване по пътищата.
През първите шест месеца на годината броят на пътнотранспортните катастрофи в региона е 379, от които 84 са тежки. Загиналите жители в произшествия на пътя са 8-на, а ранените са 104. В съпоставяне с миналогодишният интервал случаите в региона са с 19 по-малко, тежките произшествия - с 3 повече, ранените - с 19 повече, а починалите - с трима по-малко.
.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР