През юли ще има най-голямо търсене на горивоЦените на горивата

...
През юли ще има най-голямо търсене на горивоЦените на горивата
Коментари Харесай

Прогнозират космически цени на горивата в САЩ

През юли ще има най-голямо търсене на гориво

Цените на горивата в Съединени американски щати това лято ще скочат до "космически " равнища, ако петролните рафинерии бъдат застрашени през летния сезон от ураганите. Това предвижда ръководителят на центъра за енергиен разбор OPIS Том Клоза пред Fox Business, представен от Прайм.

Експертът напомни, че през юли ще има най-голямо търсене на гориво. Ето за какво той счита, че американците би трябвало да "стискат палци " и да се надяват, че ураганите или каквито и да било проблеми, свързани с електрическата енергия, няма да извадят от строя нефтопреработвателната инфраструктура, написа.

Клоза отбелязва, че Съединени американски щати ще имат огромен шанс, в случай че не зародят проблеми.

Експертът прибавя още, че отслабването на американските стандарти за импорт на горива през лятото може да се смята за позитивен знак за обстановката на пазара.

Клоза счита, че доста скоро Съединени американски щати може да се върнат към цени на горивата от над 5 $ за галон, само че това надалеч не е реалност. По думите на специалиста, в случай че има урагани, тогава цените на горивата може да излетят до "космически " стойности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР