През юли са задържани общо 997 граждани на трети страни,

...
През юли са задържани общо 997 граждани на трети страни,
Коментари Харесай

МВР: Повече от два пъти се е увеличил броят на задържаните мигранти в сравнение с 2021 г

През юли са арестувани общо 997 жители на трети страни , от които 115 - на вход, 229 - на излаз на държавната граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи, а 653 са открити в противозаконен престой навътре в страната, оказва се от статистиката на Министерство на вътрешните работи за миграционната конюнктура. През юни общият брой на арестуваните е 961.

През интервала януари - юли т.г. са арестувани 7630 жители на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 834, на излаз без регистрация – 1053 и открити в противозаконен престой навътре в страната – 5743 души. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2021 година - 3673, се регистрира 2,1 пъти нарастване.

Капацитетът на центровете на Държавната организация за бежанците е напълнен на 37,2 % , като в тях са настанени общо 1534 жители на трети страни, главно жители на Афганистан и Сирия . На външни адреси са настанени 897 души. В домовете на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи има настанени 593 души, като потенциалът им е напълнен на 43,3 %. Данните са настоящи към 31 юли.

По-рано през днешния ден по отношение на случая в Бургас, при който починаха двама служители на реда, вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че така наречен " каналджии " са оповестили война на българската страна и българската страна ще отговори с цялата си мощност на това предизвикателство.

Увеличават се мигрантският напън и закононарушенията, свързани с така наречен мигрантска рецесия, разяснява тематиката основният прокурор Иван Гешев пред публицисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР