През юли Русия е заела трето място сред страните, които

...
През юли Русия е заела трето място сред страните, които
Коментари Харесай

Русия изненадващо се качи на трето място в света по използване на юани

През юли Русия е заела трето място измежду страните, които употребяват китайския юан в интернационалните си разплащания, като усилва своя дял на международния валутен пазар 6,3 пъти единствено за три месеца. Това написа списание Forbes, което се базира на статистически данни от системата за продан на платежна информация SWIFT, съобщи Банкер.

Според тях, през юли на Русия се падат 3,9% от транзакциите в юани (при 1,42% през юни). По-високи индикатори е посочила единствено Англия (6,35%). Лидер в листата остава Хонконг (70,93% спрямо 73,82% през юни). След Русия в подреждането на SWIFT идват Сингапур (3,77%) и Съединени американски щати (2,98%).

В съпоставяне с резултататите от юни Русия е прескочила с четири позиции нагоре като е изместила от лидерската тройка Сингапур. Както показва Forbes, в рейтинга на SWIFT Русия е попаднала едвам през април, когато нейния дял в международната търговия с китайска валута се е оценявал на 0,62 на 100. Оттогава той е повишен шесткратно, съгласно данните от SWIFT.

През юли юанът е запазил мястото си измежду петте най-търгувани валути, означават анализаторите от межбанковата система. Според техните калкулации, без значение от намаляването на цената на транзакциите с 6,7% спрямо юни, през юли на китайската валута се пада 2,2% от общия размер на интернационалната търговия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР