През юли Intel и ASUS сключиха споразумение за партньорство за

...
През юли Intel и ASUS сключиха споразумение за партньорство за
Коментари Харесай

ASUS официално стана наследник на серията Intel NUC

През юли Intel и ASUS подписаха съглашение за партньорство за прекачване на правата за продажба и произвеждане на артикули от серията NUC. Партньорството не е извънредно и в него могат да вземат участие и други компании, само че към този момент ASUS е единственият формален дистрибутор на тези артикули.

ASUS публично пусна линията NUC на 1 септември и в този момент предлага платформи от тази серия, основани на процесори Intel от 10-о до 13-о потомство. Intel към момента не е изтеглила тези артикули от своите запаси, само че ASUS към този момент показа своя лична линия. Това значи, че в дълготраен проект в магазините ще се появят артикули с марката ASUS NUC 13 Extreme без логото ROG.

ASUS е поела отговорността за създаването и продажбата както на съществуващите, по този начин и на бъдещите платформи NUC. Възможно е Intel също да е предала на колегата проектите за стартиране на бъдещи генерации мини компютри както в фамилията Meteor Lake, по този начин и с моделите процесори Core от 14-то потомство. Бъдещите артикули от серията NUC евентуално ще изгубят марката Intel. ASUS има лична серия артикули, фокусирани върху системи с стилен форм-фактор, в това число PN5, и марката NUC ще ѝ помогне да отдели продуктите на Intel от тези на AMD. Засега ASUS има в гамата си NUC с процесори на Intel от 10-о до 13-о потомство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР